Inget är omöjligt – ett inspirerande radioprogram

Har nyligen lyssnat igenom Petter Stordalens sommarprogram i P1 och måste säga att jag blev otroligt inspirerad av den mannen. Stordalen började att i unga år arbeta i sin fars ICA butik. Han sålde även jordgubbar och blev något år den bästa jordgubbsförsäljaren i området, trots att han inte hade de finaste jordgubbarna. Rådet som hans far gav honom och som jag själv tycker är väldigt bra sagt är att man ska ta vara på och göra det bästa med det man har, inte fokusera på det man kunde haft.

Petters imponerande karriär börjar när han som 24 åring söker jobbet som VD för Norges då största köpcentrum. Även fast han var långt ifrån kvalificerad för tjänsten, så hade han ändå vilja och tron, vilket gjorde att han blott 24 år fick jobbet som VD.

Därifrån tar hans resa fart. Idag äger han över 170 hotell, vilket känns smått galet. Vid en tidpunkt så lär han ha köpt ett nytt hotell var tionde dag. Men man ska samtidigt komma ihåg att hans resa var långt ifrån spikrak. Det är kanske just den biten som jag tycker är mest fascinerande med hans berättelse. Även fast hans förhållande kraschar, hans affärspartner sviker honom så reser han sig upp igen och blir ännu större. Där snackar vi vilja.

Så med en vilja och lite galenhet som Petter nämner det, kan man komma hur långt som helst.

Här kan du lyssna på Petter Stordalens sommarprogram i P1

 

 

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 4 comments… read them below or add one }

minna köpstopp och ekonomi juli 15, 2012 kl. 04:25

lite galenhet är ett måste. man måste våga släppa sina rädslor

Svara

Fredrik juli 15, 2012 kl. 07:19

Exakt, låta drömmar styra istället för rädslan.

Svara

Albin Stööp juli 19, 2012 kl. 08:47

Bra tips! Jag har inte lyssnat på någon sommarpratade ännu då jag i listan av dem inte hittat någon intressant – men detta kanske är något att lyssna på 🙂

Svara

Fredrik juli 19, 2012 kl. 09:24

Kan lägga till så här i efterhand att Daniel Eks sommarprat var ruskigt bra! Det rekommenderar jag verkligen, riktigt inspirerande 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: