Inkomstrapport – Juli 2012

affiliate inkomsterDå var det dags för min andra affiliate inkomstrapport här på Legendarisk. Anledningen till att jag börjat visa siffror över mina affiliateinkomster är dels för att jag själv älskar att ta del av andras siffror och hur det helt enkelt går för folk. Men då jag avser att öka min affiliateportfölj markant framöver, så är detta ett bra sätt för min egen del att hålla koll på hur det går. Jag får ursäkta att denna kommer en månad sent, men har varit lite mycket på gång för min del. Hur som helst så kommer den här!

Viktiga händelser i Juli

Då jag valt att satsa på fler affiliateprojekt så har jag under Juli månad startat upp ca 7 nya affiliatesidor i olika nischer. Detta innebär att jag mer än dubblar nuvarande innehav, då jag endast har 3 rena affiliatesidor som tjänar pengar regelbundet. Jag har hittills lagt in första innehållet på samtliga sidor, samt skrivit mycket innehåll som ska publiceras bitvis framöver. Då mycket innehåll är färdigt kommer ett stort fokus kommande månader ligga på att bygga länkar och få sidorna att klättra i sökresultaten. Detta är både tidskrävande men samtidigt spännande.

Som jag skrivit om tidigare så har jag även börjat outsourcea en del saker. Har helt enkelt inte tid att göra allt själv, framförallt inte när jag valt att expandera med fler sidor som jag gör nu. Men för att ta firman framåt så väljer jag alltså att investera en del pengar, som jag hoppas kommer betala igen sig många gånger om framöver. Det är främst innehåll som kräver lite research som jag beställt, men har även beställt lite design till olika sidor. Går ofta att hitta duktiga designers som kan göra saker för väldigt billiga pengar. Gäller bara att leta på rätt ställen.

Inkomster affiliate Juli

Affiliate utgör fortfarande den minsta delen av min inkomster i firman, men vill helt klart öka inkomsterna från denna del. Dels för att diversifiera men också för att jag tror att potentialen är riktigt stor för bra affiliatesidor där man lyckats träffa bra nischer.

Affiliateinkomster Juli 2012:

Adtraction: 1 866 kr
Tradedoubler: 280 kr
Adrecord: 150 kr
ADsettings: 60 kr
CJ: 653 kr
Wordon: 120 kr

Totalt: 3 129 kr

Förra månaden: 2 044 kr
Förändring: 53%

Jag ökade mina inkomster från denna del med över 50% från förra månaden! Detta är jag helt klart nöjd med. Det som är intressant är att det inte tillkommit några sidor som tjänat pengar ännu, utan siffran kommer från samma sidor som förra månaden.

Jag jobbar väldigt mycket med mina nya projekt och jag hoppas att det ska synas i mina inkomstrapporter om inte allt för lång tid. Är i alla fall riktigt motiverad och hoppas att det ska hålla i sig ett bra tag till.

Hur har det gått för dig denna månad?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 8 comments… read them below or add one }

Martin augusti 26, 2012 kl. 10:32

Intresant post, en fråga! Hur bygger du länkar, samarbetar du med andra eller köper du? Eller både och?

Svara

Fredrik augusti 27, 2012 kl. 05:41

Jag har nog aldrig köpt en länk hittills utan det blir mycket länkbyten, sen får man helt leta runt på webben på ställen där man kan få länkar 😉

Svara

Stefan Nilsson augusti 26, 2012 kl. 11:25

Ska bli intressant att följa. Skulle gärna också se utgifterna varje månad så att man lättare kan se vinsten. Omsättning är trots allt inte det viktiga 🙂

Svara

Fredrik augusti 27, 2012 kl. 05:46

Nej det har du rätt i, men för att väglega lite så handlar det om domänkostnad samt webbhotell, lite content denna månad.

Svara

Johannes augusti 27, 2012 kl. 03:33

Bra iniativ. Tycker om renodlade siffror.
Grattis till en bra ökning.

PS. är intresserad av länksamarbeten.

Svara

Fredrik augusti 27, 2012 kl. 04:04

Kul att du gillar det Johannes!

Länksamarbeten är alltid intressanta. Skriv ett mail så ska vi nog kunna hitta på något 🙂

Svara

Rasmus augusti 27, 2012 kl. 06:49

Grattis till den härliga ökningen! Riktigt fina siffror och förhoppningsvis ska det bli ännu högre nästa månad 🙂

Själv satsar jag inte så mycket på affiliate. Vet inte riktigt varför då jag ser potentialen på dina inkomster… Grymt kul att du kommer med såna här inlägg! Det sporrar mig och säkert mpnga andra till att arbeta hårdare och tjäna mer.

Jag satsar nästan enbart på Google Adsense och att marknadsföra Clickbank produkter. Målet med adsense är att tjäna runt 10.000 kr i månaden och där är jag faktiskt snart !! Lite trist att man inte får lägga upp screenshots på adsenseinkomster.

Det hade jag och säkert många andra gjort då. Inte för att skryta, utan för att sporra och visa att det går om man verkligen ligger i 🙂

Svara

Fredrik augusti 28, 2012 kl. 08:51

Kul att du uppskattar inlägget Rasmus! Jag har också lagt mycket krut på Adsense tidigare men för att diversifiera så satsar jag nu mer på affiliate. Dessutom så tycker jag det är roligare att göra affiliatesidor för dessa kan utformas på så många olika sätt. Allt ifrån en jämförelsesida, en sida som recenserar en produkt osv. Spännande bransch helt klart 🙂

Kul att det går bra för dig med adsense, keep it up!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: