Inlägg 200 – En Livsläxa lärd

I och med detta inlägg passerar jag 200 inlägg här på Legendarisk! Känns lite smått overkligt och hade inte alls tänkt att jag skulle hålla i bloggandet så här länge. Kan bara konstatera att jag skriver om saker som verkligen intresserar mig, vilket alla ni som bloggar borde sträva efter.

Som ni kunnat läsa i några inlägg på senaste tiden så arbetar jag mycket med att fokusera mitt arbete på några få projekt, istället för att bygga massvis med sidor som alla tjänar lite. Tanken är att bygga upp auktoritära sidor, som har mycket substans och inte enbart är beroende av trafiken från Google. En annan fördel med detta är att man blir mer fördjupad i dessa områden, och därmed kan ge sina läsare mer kvalitet.

Jag har nu jobbat ett tag på mitt jobb och måste verkligen säga att jag trivs hur bra som helst. Varje dag ger möjlighet till utveckling och att få samarbeta med så mycket duktiga människor är hur givande som helst.

Samtidigt så tickar pengarna från företaget in. Det är helt klart en trygghet att ha flera inkomstkällor, och dessa inkomstkällor har jag även störst möjlighet att påverka. Dock så har det verkligen blivit klart för mig att pengar är en dålig drivkraft, i alla fall i sin direkta form. För när man har en firma med en massa webbprojekt som jag, så är det ofta man har olika ekonomiska mål. Först är det att tjäna sina första 1000 kr i månaden. När jag precis började med detta så kändes 1000 kr som en stor milstolpe. Men när man väl nådde den så blev man snabbt bekväm på denna nivå. Nu ville man istället nå 5000 kr.

Sen har det fortsatt sådär. Vilken siffra man än sätter och når, så är det otroligt lätt att bli bekväm när man väl hamnar där. Kan tänka mig att det är en liknande upplevelse när personer vinner 10 000 kr i månaden på triss.

Därför har jag mer och mer börjat formulera mina ekonomiska mål efter hur jag vill att min och familjens levnadsstandard ska vara framöver. Istället för att utgå från en siffra och inte reflektera över vad man kan göra med den summan pengar, för hur det än är, ingen har glädje av att titta på en hög med pengar, så börjar jag i andra änden och funderar på vilken levnadsstandard jag önskar. Detta skulle kunna vara att åka utomlands två gånger per år och samtidigt bo riktigt bra när man gör det. Denna siffra är sedan lätt att bryta ner till en månadskostnad vilket känns betydligt roligare att kämpa för.

Så istället för att ha ett mål att dra in exempelvis 30 000 kr i månaden, så känns det betydligt roligare att sträva efter att kunna åka utomlands två gånger årligen, åka i en fin bil och ha ett riktigt fint boende. Att kunna göra allt det med passiv inkomst, känns verkligen som att säkra upp en härlig levnadsstandard och trygghet. Och dessa typ av mål får i alla fall mig att vilja jobba extra hårt med alla mina webbprojekt.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: