Innehåll kontra fler sidor

Att skapa innehållssidor – sidor som på något sätt ger mervärde för besökaren och i gengäld få några kronor via AdSense är ett enkelt och populärt sätt att tjäna sina första kronor online. Jag älskar det av flera anledningar, dels att det betalar ok med tanke på att det i slutändan blir semipassivt. Det andra är att jag lär mig otroligt mycket när jag skriver innehåll till sidorna.

Intäkterna per sida varierar kraftigt beroende på hur stark nischen är och hur bra man rankar bland annat. Därför är det helt avgörande vad sidan handlar och hur mycket i alla fall jag känner att man kan få ut av en sida rent intäktsmässigt. För mig är jag bara i början av analysstadiet på många sidor och försöker väga mellan hur mycket mer innehåll man ska göra till sidan i jämförelse med att göra en helt ny sida. För min filosofi hittills är att man för en ny sida som man lyckas sökmotoroptimera kan generera ganska bra och att man då inte tjänar på att fylla på en redan befintlig sida med mer innehåll med tanke på att det inte kommer ge något mer rent annonsmässigt och heller kanske inte fyller något mer syfte för besökarna.

Dock så vill jag poängtera att jag alltid försöker göra sidor som verkligen ger ett utbyte till besökaren – ett mervärde. För hur det än är så handlar det om att ge och ta och jag tror att ett seriöst intryck kan ge betydligt mer i det långa loppet jämfört med att man får besökare som bara kommer en gång ifall man valt att enbart satsa på kvantitet – alltså fler sidor men med mindre kvalitet när det gäller innehåll.

Frågan kvarstår dock – hur vet man att sidan kanske inte längre behöver mer innehåll, varken för besökaren eller annonsmässigt?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 4 comments… read them below or add one }

Nabil december 27, 2010 kl. 11:24

Jag brukar hålla koll på mina konkurrenter och försöka matcha antalet undersidor de har.

Svara

Fredrik december 27, 2010 kl. 11:47

Det var en smart ide. Man vill ju absolut inte vara sämre 😉

Svara

Jonas december 30, 2010 kl. 11:20

Ju mer innehåll desto större blir din longtail, vilket i förlängningen så gott som alltid innebär fler besökare och därmed också högre inkomster.

Men det är förstås en avvägning – 2 sajter ger ofta också högre inkomster än en. Jag brukar själv satsa på 8-15 undersidor med ca 450 ord på varje, det fungerar seo-mässigt och blir en hel del innehåll till besökaren.

Svara

Fredrik december 30, 2010 kl. 12:57

LÅter som att du har en bra regel där med 8-15 undersidor om ca 450 ord. Ska försöka prova mig fram. Just nu så testar jag även lite olika annonsvarianter för att se vilka som konverterar bäst.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: