Inspirerande sommarläsning

En för mig återkommande syssla under sommaren är att jag läser betydligt mer än jag gör resterande delar av året. Främsta anledningen till det är att studier och tillhörande läsning där tar upp det mesta av min tid och ork att jag inte har lust att mala mer litteratur. De böcker jag läser under sommaren brukar främst handla om områden som intresserar mig mest och då helst litteratur om entreprenörskap, personlig utveckling och självbiografier av entreprenörer eller liknande. Böcker är för mig en otroligt viktig del i den personliga utvecklingen och en stor källa till inspiration.

Jag har redan läst en del böcker denna sommar och har några på gång som jag tänkt börja med snart. Istället för att göra en grundlig recension av dessa tänkte jag skriva några rader om dessa snabbt och sedan ett litet utlåtande vad jag tyckte. Eventuellt kommer det längre recensioner till hösten likt den jag skrev om Crush it.

 

Den globale entreprenören av Richard Branson

Jag misstänker att du någon gång kommit i kontakt med den smått galne multi entreprenören Richard Branson med sitt jättelika imperium under varumärket Virgin. Vad som började som ett skivbolag har med året vuxit till allt i från flygbolag, träningscenter över hela världen och nu även projekt inom rymdturism. I den här boken får man följa Bransons karriär och liv där han delar med sig av en rad nyttiga erfarenheter. Det här är en bok som passar perfekt för entreprenören, liten som stor och även om det inte är helt konkreta tips för just din verksamhet som kommer boken säkerligen ge dig inspiration som räcker ett långt tag framöver.
 
 
Adlibris 44kr

Bokia.se 45kr

The 4-hour Work Week av Timothy Ferris

Är du trött på att jobba 8 timmar om dagen år ut och år in och saknar helt motivation när klockan ringer på morgonen? Läs INTE den här boken! Eller vänta, det kanske är precis det du ska göra. I den här boken resonerar Ferris kring att det inte är värt att jobba som ett djur för att vid 65 års ålder kunna njuta. Jag håller helt och hållet med honom, för man vill väl inte ge upp den kanske bästa tiden i ens liv för att kunna leva gott enbart som pensionär? Knappast, det gäller att ha kul längs resan gång, något jag förespråkat mycket här på legendarisk. Summa sumarum så är boken inspirerande på en rad plan och jag gillar främst delen där Ferris förklarar att folk ofta jobbar, bygger sin förmögenhet för att sedan bli mer fria men ändå inte är lyckliga, just för att de inte vet vad de ska göra istället för att jobba. En hel del intressanta tankeställningar väcks i den här boken.
 
Adlibris 42kr

Bokia.se 41kr

Din nyckel till livskarriär av Nina Jansdotter, Kristian Borglund

Det här är en enkel och väldigt konkret bok som jag vill rekommendera till alla som känner att de inte är på rätt spår när det gäller karriären. Här får du lära dig metoder för att hitta din passion och glöd som du sedan kan applicera i arbetslivet för att hitta ett jobb som du brinner för och där du känner att du får användning för dina talanger. Tänk hur mycket tid vi lägger på arbete i vårat liv. Må de vara något du brinner för istället för att du går runt och tänker på allt du “kunde ha blivit”. Dags att sätta saker i rullning och den här boken kan vara en perfekt start.
 
Bokia.se 41kr

Hoppas någon av böckerna kanske passar just dig. Jag tror det är viktigt att läsa. Inte minst för att få inspiration och lära sig saker.

Har du något boktips du kanske vill dela med dig av? Skriv en kommentar!

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 4 comments… read them below or add one }

Tompa juli 6, 2011 kl. 07:56

Branson ar verkligen en inspirerande entreprenör. Bra bok tips ska checka 4 hour work week.

Svara

Legendarisk juli 6, 2011 kl. 08:19

Gör det. Den är både underhållande och tankvärd 🙂

Svara

Seotjejen juli 20, 2011 kl. 08:59

Bransons bok verkar mycket intressant! Får jag allt ta och skaffa. Ferris bok har jag, och jag gillade den allt, dock inte den bästa boken i sin genre, tycker jag.

Svara

Legendarisk juli 20, 2011 kl. 09:05

Har du någon liknande ferris bok att rekommendera inom den genren? 🙂

Svara

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: