Intäktsfördelning Januari

I början av min webbkarriär så gjorde jag som många andra och använde mig av Google Adsense som inkomstmodell. För en som precis börjat och kanske gjort sin första webbsida så är det ett perfekt sätta att börja tjäna pengar. Jag menar resultatet är ganska snabbt och har du gjort ett någorlunda jobb så kan du se pengarna ticka in redan första dagen du lagt in koden på din sida. Med tiden så ökade antalet sidor och även inkomsterna från Google vilket fick mig att fundera mer och mer över hur beroende man faktiskt var av detta jätteföretag. Därför bestämde jag mig för i slutet av förra året att diversifiera mina inkomstkällor och framförallt börja bygga upp affiliateinkomster.

Mitt mål har varit att Adsense som mest ska utgöra 50% av intäkterna till firman. Anledning till detta är att man hör fler och fler som blir avstängda från sida konton vilket vore mindre roligt. Även om jag inte riktigt har nått denna siffra än så utgjorde affiliateintäkter nära 45% av de totala intäkterna förra månaden vilket känns otroligt roligt. Och det som är än mer roligt är att Adsenseintäkterna också ökat vilket innebär att ökningen från affiliatedelen är extra stor!

Precis som att man ska ha en diversifiering när det kommer till investerande så kör jag på samma sätt när det kommer till inkomstkällor.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 7 comments… read them below or add one }

Jonathan februari 7, 2012 kl. 07:46

Jag hade en MFA-sajt för ett bra tag sen, mest för att testa hur google adsense funkade. Jag var först i min nisch med en sådan sajt. I takt med att sajten rankade bättre på google ökade även inkomsterna. Inkomsterna fick mig att tänka “Shit, detta ska jag fortsätta med!” En dag fick jag en konkurrent i serpen,, som i princip hade kopierat allt på min sajt. Givetvis omskrivet innehåll. Denna sajt hade även identiska inlänkar med min sajt. Några dagar efter jag upptäckt denna sajt i serpen vart jag helt plötsligt avstängd från adsense med en ganska stor summa innestående (för mig iaf) som jag inte längre hade rätt till. Jag hade vart noga med att följa alla regler, så jag blev lite fundersam hur det kommer sig att jag vart avstängd så nära inpå att jag upptäckt en konkurrent i serpen. Hade min konkurrent spamklickat på mina adsense-länkar för att google ska misstänka något?

Hur som helst, i efterhand är jag ändå ganska glad över att jag blev avstängd då jag istället satsade på affiliate, som resulterade i mycket högre inkomster, och är som du säger, en mycket säkrare inkomstkälla. Så jag förstår att du försöker minska adsense-användandet!

Måste såklart påpeka att din blogg är riktigt intressant och jag läser den dagligen. Keep up the good work! 😀

Svara

Fredrik februari 7, 2012 kl. 08:13

du har ju ett klockrent exempel på vad Google kan hitta på och i många fall som ditt har man ju inte en aning om varför man blev avstängd. Men roligt att höra att den stängda dörren öppnade nya och bättre möjligheter!

Tack för att du uppskattar bloggen, värmer att höra :)!

Svara

JobbochFirma februari 7, 2012 kl. 10:05

Bra jobbat Legendarisk!

I och för sig vill vi ju se hårda siffror, inte procent, så dela gärna med dig om du törs 🙂

Jag skulle behöva din hjälp!
Jag har kring 300 “visningar” per dag enligt adminpanelen på Wordpress. Är det någon idé att köra något affiliateprogram och hur ska jag i så fall gå tillväga.

Svara

Fredrik februari 7, 2012 kl. 12:39

Tack!
Vet att siffror vore än mer spännande men i den här branschen så brukar siffror ofta leda till tråkigheter. Däremot så har jag planer på att presentera mer siffror kring mitt aktiesparande :)!

Helt klart så finns det affiliatemöjligheter för din del. Ska skicka ett mail lite senare när jag hunnit gå igenom din sida lite mer 🙂

Svara

JobbochFirma februari 7, 2012 kl. 01:41

Ah sorry, man får inte prata annonsintäkt nej, det var så sant.

Svara

Erik februari 7, 2012 kl. 11:06

Sedan jag blev avstängd från Adsense har jag sagt “Aldrig mer samarbeta med ett företag som inte har någon kundtjänst” och det tänker jag stå fast vid.

Klokt beslut att försöka göra dig mer oberoende!

Svara

Fredrik februari 7, 2012 kl. 12:41

Håller med dig. När jag läste om vad som hände dig blev jag än mer sugen på att diversifiera. Hur har det gått för din del Erik har du hunnit ersätta adsense intäkterna med passande affiliate eller har du hittat ngn annan lösning?

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: