Internetmiljonär – Hur enkelt är det egentligen?

Om du följer några amerikanska bloggar inom nischen att tjäna pengar på internet, så stöter man ofta på lovord om att man med deras formel enkelt kan tjäna sin första miljon online. Jag har som regel att sällan fördjupa mig i dessa formler, då jag anser att det inte finns några genvägar till rikedom. Visst är det möjlig att bli miljonär genom att skapa websidor som drar in pengar åt en, men är det enkelt?

Du kanske tänker att det är svårt pga all programmering, webdesign och SEO man måste lära sig för att tjäna den där miljonen. Jag skulle dock våga påstå att det sällan är detta som avgör ifall du kommer lyckas eller inte online. Visst har sökmotoroptimering betydelse, hur det än är så får många större delen av sin trafik från just Google. Och i den här branchen så är trafik lika med pengar.

Men samtidigt så finns det många fler sätt att få trafik på, och för egen del så övergår jag mer och mer från att vara beroende av jättar som Google, till att skapa mina egna trafikkanaler som jag styr lite mer själv över. Framförallt kanaler där jag inte riskerar att tappa större delen av trafiken bara för någon av dessa jättar bestämmer sig för att ändra lite i sin algoritm, vilket kanske gör att någon del av min sida inte längre gillas.

Hur enkelt blir man då internetmiljonär?

För att återgå till frågeställningen. Hur enkelt är det att bli internetmiljonär? Jag tror det som har störst inverkan på hur enkelt det kommer bli för dig, är just din förmåga att fortsätta kämpa, fortsätta pröva nya idéer och framförallt – aldrig ge upp! Du behöver inte bli expert på SEO, eller wordpress. Så länge du fortsätter att leverera grymma sidor med bra innehåll som lockar besökare – många sådana.

Du fortsätter att kämpa även om sidan du nyss lagt ner veckor på verkar floppa.

Testa nya sätt att tjäna pengar. Gör flera sidor. Testa nya färger och placeringar på dina annonser. Ju mer du kämpar, desto enklare tror jag det blir för just dig att bli internetmiljonär!

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 6 comments… read them below or add one }

Albin Stööp juli 8, 2012 kl. 10:09

Min erfarenhet av det hela är att man får välja mellan kvantitet eller kvalité. Det är enklare att hålla på med en av de två typerna av webbsida, istället för båda två – det gick i alla fall inte bra för mig.

Först körde jag med kvantitet i några år för att sedan göra en övergång till kvalité. Det var snabbare pengar i kvantitet, men däremot roligare pengar i kvalité på webbplatserna.

Kan låta flummigt, men hoppas någon förstår vad jag menar 🙂

Svara

Legendarisk juli 9, 2012 kl. 06:09

Förstår hur du menar :). Är inne på samma bana nu jag med och försöker satsa på mer kvalite och några få projekt. Men visst kan det vara snabba pengar i det ena, men som du säger är det roligare att satsa på större saker.

Jobbar du fortfarande mycket på egna projekt sen du började på lets deal?

Svara

Albin Stööp juli 11, 2012 kl. 09:06

Jag handlar mest bara domäner sedan jag började på letsdeal 🙂 Sedan hade jag ju några MFA-sajter sedan innan som jag fortfarande driver, men dock har jag ökat kvalitén på dem sedan dess.

Vilka är dina “bästa” projekt just nu (sett till antingen inkomst, kvalité eller hur roligt det är)? Hade varit kul att se vad du sysslar med. 🙂

Svara

Fredrik juli 11, 2012 kl. 09:25

Låter spännande där Albin! När det kommer till online så jobbar jag just nu mycket med två bloggar. Tror starkt på idén att bygga epostlistor och en stark läskrets. Håller även på med två e-böcker till dessa vilket ska bli spännande att testa.

Offline så har jag gått klart skolan och fått jobb vilket är riktigt roligt och lärorikt. Har även köpt en bostadsrätt som är ett riktigt renoveringsobjekt, där jag snart är klar med all renovering och ska hyra ut :). Har ju min offlinedröm att starta ett fastighetsbolag, då detta får ses som en mjukstart. 😉

Blir dock mer och mer sugen på att göra något “större” projekt online. Men för det så behövs det nog ett gäng likasinnade som man kan träffas med och driva projektet ihop. Finns tyvärr inte så många som sysslar med detta i den lilla håla jag bor i. Skulle va fint om man bodde i Göteborg så man kunde byta lite idéer emellanåt 🙂

Svara

Albin Stööp juli 12, 2012 kl. 06:10

Kul att höra om dina planer för framtiden och vad du håller på med nu! 🙂

Vart är det du bor?

Fredrik juli 12, 2012 kl. 07:29

Jag har ju flyttat tillbaka till Dalarna nu efter att ha pluggat. Så ingen storstad här inte :). Men har jag vägarna förbi Göteborg lär vi ju ses!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: