Intervju – Jan Dinkelspiel Sverigechef Nordnet

Intervjuserien här på Legendarisk går nu vidare och idag är det ingen mindre än Nordnets Sverigeschef Jan Dinkelspiel som svarar på några frågor. Vi får bland annat ta del av Jans bästa spartips i oroliga tider som dessa, något som jag tror många uppskattar. Vilka personliga mål har han och vilken bok läste han senast? Svaren får ni här!

Hej Jan, berätta lite kort om dig själv och vad du sysslar med
Jag är Sverigechef på nätbanken Nordnet, Nordens största bank för aktiva sparare. Vi har cirka 300 000 kunder som gör cirka 100 000 aktie- och fondaffärer per dag. I rollen som Sverigechef ansvarar jag för att våra kunder ska vara nöjda och att vi hela tiden når våra tillväxt- och lönsamhetsmål.

Vilket är ditt bästa spartips just nu med tanke på oroligheterna på världens börser?
Mitt bästa spartips är att försöka hålla huvudet kallt. Ofta tar psykologin över, vi agerar i affekt när aktiepriser har gått ner kraftigt eller gått upp väldigt snabbt. Jag ser varje nedgång som en möjlighet att köpa aktier till ett billigare pris samtidigt som man ska vara medveten att aktiehandel är förenat med en hel del risk. Köp när kurser har gått ner lite. Köp bolag du förstår dig på. Köp ett antal olika bolag så att du inte har alla ägg i samma korg. Slutligen, spara långsiktigt.

Jag skriver en hel del om målsättning här på bloggen, har du själv några mål för i år och i så fall vad går dessa ut på?
Jag sätter egentligen inte upp konkreta kortsiktiga mål för min personliga utveckling. Snarare vet jag mentalt var jag vill vara, hur jag vill att organisationen ska fungera för att jag ska vara nöjd. I Nordnets fall kommer jag inte att vara nöjd förrän alla kunder och kollegor älskar oss, och det kan komma att ta tid.

Siste men inte minst, vilken var den senaste boken du läste och vad tyckte du om den?
Som nybliven pappa läste jag ”Ditt kompetenta barn” av Jesper Juul, en bok om barnuppfostran. Handlar primärt om att se på barn som begåvade individer och inte som barn som måste lära sig vuxnas värderingar. Ett friskt alternativ i genren som ofta handlar om rutiner och att barn ska förhålla sig till de vuxnas regler. Klart läsvärd.

Stort tack till Jan som ville svara på frågorna!

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 8 comments… read them below or add one }

anders augusti 18, 2011 kl. 04:42

Trevligt med en intervju 🙂

Svara

Fredrik augusti 18, 2011 kl. 08:59

Kul att du gillar den! 🙂

Svara

Classier Corn augusti 19, 2011 kl. 08:37

Bra intervju!

Svara

Legendarisk augusti 19, 2011 kl. 10:32

Tack! 🙂

Svara

Yasa augusti 19, 2011 kl. 01:28

Alltid roligt med intervjuer.

Kul att denna blev lite omväxlande och inte bara handlade om SEO som intervjuerna med Magnus och Nabil.

Väl genomförd. 🙂

Trevlig helg, Fredrik.

Svara

Legendarisk augusti 19, 2011 kl. 10:33

Tack Yasa!

Är ju rätt intresserad av ekonomi också vilket märkts på bloggen på sistonde. Blev väldigt nöjd med denna intervju. Trevlig helg du med! 🙂

Svara

Sebastian augusti 19, 2011 kl. 06:57

Trevlig intervju, tummen upp Fredrik!

Svara

Fredrik augusti 20, 2011 kl. 06:48

Tack Sebastian! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: