Intervju – Nabil från nabillionaire.se

Då mina vänner tänkte jag bjuda på en intervju med ingen mindre än Nabil från nabillionaire.se. Han är killen med många bollar i luften och som gärna delar med sig av sina tankar och erfarenheter kring hemsidor och SEO. Har man varit aktiv inom den här branchen ett tag så har man säkerligen stött på Nabil då han är flitig att kommentera andras bloggar, diskuterar gärna på diverse forum och sprider sina tankar via twitterflödet. Här får ni veta mer om mannen som inte bara har ett långt efternamn utan numera även driver ett eget företag.

Berätta lite om dig själv

Mitt namn är Nabil. Jag är 18 år gammal och bosatt i Göteborg. Jag driver företaget Butterfly och bloggen Nabillionaire där jag skriver främst om sökmotoroptimering samt affiliatemarknadsföring så ofta jag bara kan. Har det inte varit uppenbart än så kan man väl säga som följande: jag skapar hemsidor, optimerar dessa för sökmotorer och konverterar trafiken till deg. Ett klockrent exempel på en sådan sajt är bra-webbhotell.net där jag som affiliate säljer webbhotell.

När jag inte sitter vid datorn och jobbar, vilket inte är ofta, så försöker jag närvara i skolan och spendera tid med vänner. Detta sällsynta fenomen brukar inträffa när helgen närmar sig.

Vad fick dig att börja göra hemsidor och att bli affilliate?

Det som fick mig att vilja skapa en hemsida var koden. Jag har alltid varit intresserad av datorer och dylikt, och när jag fick syn på HTML-kod för första gången som 15-åring så vart jag så oerhört förbryllad att jag inte kunde låta bli att testa på det. Det såg så intressant ut!

Så jag började knacka lite grundläggande HTML.

När jag ansåg mig själv vara någorlunda duktig på att skapa hemsidor så fick jag sagolikt nog reda på att man kunde tjäna pengar på sin sajt genom AdSense-annonser. Så jag prövade på det och tjänade in hela 4000 kronor den första månaden. Och det var även där jag bestämde mig för att det var vad jag ville göra i framtiden — att tjäna pengar på Internet. Möjligtvis inte i all evighet, men åtminstone i några år. Det fungerade ju, bevisligen. Och var inte särskilt svårt.

Någonstans där upptäckte jag även affiliatemarknadsföring vilket (nästan) är vad jag uteslutande sysslar med nu för tiden.

Kan man tjäna 4000 på en sajt så kan man i teorin multiplicera det ett antal gånger. Och det är precis vad jag håller på med just nu. Mitt mål är att tjäna in 30 000 kronor i månaden — netto — lagom till studenten. Jag kommer att klara det.

Hur ser en typisk dag ut för dig?

En typisk dag för mig ser oftast ut som följande: jag vaknar upp någon gång vid 12. Jag har som regel att aldrig väckas av en väckarklocka då det tenderar att göra mig trött under resten av dagen. Så jag vaknar när jag känner för det och lyssnar oftast på musik eller något i den stilen när jag väl är uppe.

Sen är det oftast datorspelande som gäller i en timme eller två. Krigsspel som utspelar sig i medeltiden och dylikt är favoriter.

När spelandet är klart kan det hända att jag lagar lite frukost, beroende på ifall jag orkar det eller inte. Och om jag mot all förmodan fixar frukost så avnjuts oftast denna framför ett antal videoklipp av folk som föreläser om SEO och dylikt.

Sen är det dags för att ta sig an jobbet. Då tar jag mig bara en titt på min whiteboard och kör på. Alla uppgifter — oftast 15 stycken medelstora sådana — skrivs ner kvällen innan så man slipper fippla med det när man väl vill köra igång.

Sen jobbar jag bara på, utan att bry mig om tiden. Jag tar raster lite när jag känner för det. Det kommer naturligt.

Eftersom ovanstående oftast utspelar sig på vardagar när jag egentligen har skola så finns det inte många som är lediga vilket leder till att jag sitter hemma och jobbar. Men när helgen kommer på besök så är det oftast mindre uppgifter som genomförs och annat som hittas på. Haha.

Vilka tips kan du ge till någon som har dålig koll på sökmotoroptimering men som ändå vill få sin blogg eller hemsida att ranka bättre i sökresultaten?

Att få själva startsidan för ens blogg att ranka bra för diverse termer är ingenting jag rekommenderar. Få istället dina inlägg att placera sig högt upp i sökresultatet. Mer lönsamt. Fler ingångar, så att säga. Detta görs enklast genom att man ser till att ens H-taggar (H1, H2, H3) samt title står rätt till.

Sen krävs det givetvis att man bygger länkar till undersidorna. Men det är ingenting jag rekommenderar. Bygg istället länkar till startsidan vilket i sin tur stärker domänen och gör så inläggen placerar sig bättre i sökresultatet enklare.

Alltså: se till att dina inlägg är så optimerade som möjligt genom att titeln innehåller dina sökord och att inläggets rubrik är omsluten av h1-taggar. Detta är ett vanligt fel i WordPress-teman.

Sen gäller det att skaffa länkar vilket man bäst gör genom att skriva bra innehåll. Jag har fått mig ett antal länkar till min blogg enbart på grund av mina inlägg. Content is King.

Vilka stora händelser eller förändringar tror du kommer ske inom SEOn och affiliatemarknaden under 2011?

Jag antar, och hoppas, på att affiliatenätverk — Googles inkluderat — börjar betala ut pengar oftare. En gång i månaden är inte tillräckligt för vissa!

Gällande SEO så tror jag vi kommer få se en minskad förekomst av spam i sökresultatet. Och att relevans spelar större roll.

Avslutningsvis tre snabba

Google eller Bing:
Google

Twitter eller Facebook:
Twitter

Kött eller Fisk:
en mix av lammkött och fisk 😉

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 11 comments… read them below or add one }

Nabil februari 3, 2011 kl. 02:51

Tack för att du ville intervjua mig! Länkar till detta senare idag. 🙂

Svara

Fredrik februari 3, 2011 kl. 05:26

Tack själv för att du ställde upp! 🙂

Svara

Alexander februari 3, 2011 kl. 09:16

Haha, “kött eller fisk” fick mig att tänka på Sean Banan med en gång. Bra intervju för övrigt. Har själv funderat på att göra intervjuer senare på min engelska hemsida.

Svara

Seo petter februari 3, 2011 kl. 11:15

Bra intervju.
Nabil är en helskön snubbe!

Petter

Svara

Fredrik februari 4, 2011 kl. 08:48

Eller hur! 🙂

Svara

Fredrik februari 4, 2011 kl. 08:48

Alex, kul att du gillade intervjun. Sista frågan om kött eller fisk kan vi väl säga är rätt inspirerad av självaste sean 😉

Svara

Diyar Samin februari 4, 2011 kl. 11:07

Bra intervju=)

Svara

Fredrik februari 4, 2011 kl. 12:09

Kul att du gillar den 🙂

Svara

Yasa augusti 17, 2011 kl. 04:52

Nice artikel. Kanske 10:onde gången jag läst den (brukar bli rastlös) som du märker. 🙂

Svara

Sebastian augusti 23, 2011 kl. 08:29

Härlig intervju precis som alla andra intervjuer här. Tummen upp för det och hoppas du fortsätter med fler intervjuer!

Svara

Fredrik augusti 24, 2011 kl. 03:18

Tack Sebastian! Kommer med all säkerhet bli fler intervjuer framöver 🙂

Svara

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: