Komplett recension om Fortissio

Du som har erfarenhet av att handla med olika valutor och använda dig av nätmäklare kanske även har koll på Fortissio och vet vad det är. I sådana fall kan du se den här recensionen av plattformen som ett mycket bra exempel där du får tips och råd som du kan använda dig av när du handlar online. För dig som aldrig har hört talas om Fortissio kan det här bli som en guide och recension av plattformen!

Att tänka på innan du sätter igång

Något du måste ha i åtanke oavsett om du är proffs eller nybörjare när det kommer till handel med valutor eller liknande är att Fortissio inte är ett undantag när det kommer till risker. Precis som hos alla andra nätmäklare och liknande plattformar finns det en rätt stor risk när det kommer till att handla och investera pengar på detta sätt. 

Du kan nämligen förlora dina pengar om dina affärer inte “görs på rätt sätt” eller om du valt att gå in i “fel” handel. Därför ska du aldrig använda eller handla hos plattformen om du inte är medveten om vad du ger dig in i, och inte heller sätta in mer pengar än du vet att du kan klara dig utan (om du skulle förlora dem). 

Samtidigt finns det otroligt många möjligheter du som kund kan ta del av hos plattformen. Om du vill investera kortsiktigt, gillar breda valmöjligheter och har tillräckligt med kunskap för att ta genomtänkta beslut kan du tjäna pengar när du handlar hos Fortissio. Riskerna bör man dock alltid vara medveten om.  

Kom igång med Fortissio

Innan besöker Fortissio och börjar handla på sajten är det viktigt att du läser på om den och tar hjälp av andra kunniga. Om du redan vet hur en nätmäklare fungerar kan du köra på. Men för dig som är nybörjare eller känner dig lite osäker kring de hela gör du alla rätt i att rådfråga någon med mer erfarenhet och som du litar på. 

Du kan även ta del av vår steg för steg guide om hur du kommer igång med Fortissio:

 1. Skapa konto

Om du känner att Fortissio skulle kunna vara något för dig måste du börja med att skapa ett konto. Det gör du genom att registrera dig på Fortissio.com. När din registrering är klar och du är inloggad på sajten har du möjlighet att sätta in pengar. 

Det är den summa pengar du sätter in som kommer vara avgörande för vilken kontotyp du blir “tilldelad”. Minsta belopp du kan sätta in är 200 USD, och då får du deras Basic-konto. Nästa nivå når du om du har över 1999 USD insatt. Oavsett kontotyp har dock möjlighet att ta del av plattformens kundtjänst, utbildning, gratis e-bok och nyhetsbrev. 

 1. Välj vilka CFD:er du vill handla med

Hos Fortissio har du mer än 230 stycken olika valutor att välja mellan då du vill handla – det  finns alltså något för alla. De olika valutorna som du kan handla med på plattformen kallas för Contract For Difference, vilket förkortas CFD. En CFD liknar den valuta som du handlar med, bara med skillnaden att du då du köper en CFD inte äger själva valutan. 

Hävstänger

Något annat du kommer komma i kontakt med hos Fortissio är hävstänger. Har du inte koll på vad handel med hävstänger innebär bör du kolla upp det innan du testar. 

 1. Trading

När du har skapat ett konto och valt vilka CFD:er du vill handla med är det dags att komma igång med din trading. För att kunna göra det hos Fortissio behöver du använda dig av PROfit. PROfit är en tradingplattform som har Fortissio som ett alternativ. Kurserna på denna plattform kallas för candlesticks. Hos PROfit finns även något som heter Autochartist vilket är en tjänst som informerar dig om allt du behöver veta om den handel du ska syssla med.

 1. Ta ut pengar 

Att göra ett uttag från eller sätta in pengar hos Fortissio gör du väldigt smidigt och enkelt. Har du ett svenskt konto kan du få pengarna till ditt konto- eller kreditkort. Du kan även få pengarna direkt skickade till ditt konto hos Klarna, Neteller eller Skrill. Utbetalningen behandlas så snabbt som dagen efter genomförd ansökan, och efter ytterligare några dagar ska pengarna finnas på ditt konto. 

Säkerheten hos Fortissio

Alla vill tjäna pengar så snabbt och enkelt som möjligt. Detta är dock sällan möjligt. Istället bör man vara beredd på att handel med pengar många gånger innebär en stor risk, det vill säga en stor risk att man istället förlorar dem. Detta gäller även då du handlar hos Fortissio. Det finns såklart goda chanser att tjäna pengar, men man måste också vara medveten om riskerna. 

För att du inte ska behöva tänka “är Fortissio en bluff” bara för att risken att du kan förlora dina insatta pengar finns kommer vi här nedan lista de olika säkerhetsaspekter som finns hos Fortissio:

 • Fortissio har inget som heter provisionsbaserad avgift, utan avgiften är alltid den samma. Du vet alltså alltid vad du måste betala för att använda plattformen, oavsett resultat och handel. 
 • Avgifterna är rättvisa då Fortissio använder sig av spreads.
 • Plattformen är väldigt enkel att förstå sig på och smidig att använda både på mobilen, datorn och surfplattan. 
 • Plattformen är registrerad hos Hellenic Capital Market Commission.
 • Plattformen är en del av investmentbolaget Vie Finance. 
 • Plattformen är reglerad av och registrerad hos Skatteverket. 
 • Alla användare får tillgång till trygg och säker kundtjänst. 
 • Alla användare får en utbildning vid användningsstart, där det inte går att varken förlora eller vinna pengar. 

I dessa fall ska du inte använda Fortissio

Trots att säkerheten hos Fortissio är hög finns det vissa situationer där du inte rekommenderas att använda plattformen. Det exempelvis när du har som mål att investera långsiktigt, när du inte har möjlighet att sätta in minst 200 USD, eller om du använder MetaTrader. 

FAQ

Kan en nybörjare handla hos Fortissio?

Ja, även nybörjare kan handla hos Fortissio. Men det är otroligt viktigt att komma ihåg att det finns höga risker med denna typ av handel, samt att man inte ska göra någonting som man är osäker på eller inte har kunskap om. 

När går det att handla hos Fortissio?

Det går att handla hos Fortissio när som helst. Du kan till och med göra det när du är på språng i och med att det finns en app du kan ladda ner. Du måste dock kunna sätta in minst 200 USD för att kunna skapa ett konto där. 

Varför ska jag använda Fortissio?

Du ska använda Fortissio om du vill investera kortsiktigt. Du har goda valmöjligheter och flera alternativ av valutor att välja mellan. Om du vill ha en nätmäklare som är tydlig, enkel och användbar ska du vända dig till Fortissio. 

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: