Köpa en Till Bostadsrätt?

Jag har ju sedan en tid tillbaka köpt min första bostadsrätt. Nu har det dykt upp en möjlighet att eventuellt få köpa en liten lägenhet till ett bra pris som jag sedan kommer kunna hyra ut till en bekant. Lägenheten om jag köper den kommer som sagt vara till ett bra pris men det kommer krävas en del renovering. Det som ska göras är att byta ut köket samt tapetsera om så det rör sig inte om några jättesummor.

Tror att det kan vara en riktigt bra investering, framförallt om jag kan ha någon som bor där något år. Några frågor som dyker upp är huruvida man kan ha flera bostadsrätter samtidigt? Förstår egentligen inte vad problemet skulle kunna vara.

Mer om detta framöver.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 9 comments… read them below or add one }

JobbochFirma maj 2, 2012 kl. 10:58

Kan vara en bra idé att renovera, särskilt som ROT finns.

Problemet är att bostadsrättsföreningar generellt tillåter andrahandsuthyrning i ett år, inte mer. Det finns förslag på ändrade regler men som det är nu är systemet byggt på att ägarna är de som bor där.

Svara

JobbochFirma maj 2, 2012 kl. 10:59

Köper du istället ett hus eller en ägarlägenhet kan du göra som du vill.

Svara

Fredrik maj 2, 2012 kl. 05:17

Tack för tipsen! Ska höra med bostadsrättsföreingen vad de anser om andrahandsuthyrning. Borde gå att kringå på något “snällt” vis annars 🙂

Svara

Christian maj 3, 2012 kl. 12:50

När man köper in sig i en bostadsrättsförening så får man acceptera att det finns ett gemensamt intresse bland de andra delägarna att skydda sin investering och att bevara/höja marknadsvärdet på medlemmarnas enskilda andelar (som motsvarar deras lägenheter). Vid ett köp görs det ju en individuell prövning av dig som medlem och det tas för givet att du aktivt kommer närvara och vårda din investering. Vid andrahandsuthyrning kommer alltid en risk för att den kortidsboende inte har samma intressen som den uthyrande medlemmen eller resten av föreningen: för den personen handlar det ju bara om ett tidsbegränsad bostad, och det värsta som kan hända är att andrahandskontraktet hävs. Den här risken gör de flesta föreningar väldigt restriktiva när det kommer till andrahandsuthyrning. Om du vill köpa en lägenhet i rent spekulationssyfte är det, som tidigare nämnts, vettigare med en ägarlägenhet (i den mån de finns) eller en fristående villa. Nästa steg är naturligtvis att köpa en hel fastighet med hyresrätter.

Svara

Fredrik maj 5, 2012 kl. 09:39

Bra tankar där christian. Tror dock att det varierar väldigt mycket från förening till förening. I det här fallet så skulle ju dock ansvaret ligga på min sida och för min del så skulle jag ju verkligen ha intresse av att bevara och höja värdet på min lägenhet.

Svara

Johan maj 3, 2012 kl. 09:33

Kan vara en mycket bra idé Fredrik. Om lägenheten ligger i ett attraktivt område så kan värdet på lägenheten även öka. =)

Svara

Fredrik maj 5, 2012 kl. 09:39

Tror också det 🙂 Får se hur det blir!

Svara

Johan maj 6, 2012 kl. 10:54

Håll oss uppdaterade.. 🙂

Svara

Fredrik maj 6, 2012 kl. 02:59

Det kommer jag garanterat 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: