Lanserar nytt webbprojekt

Jag har i dagarna smyglanserat en ny hemsida. Efter att i veckor programmerat plugins till wordpress, ett nytt tema och en massa smidiga jquery funktioner kunde jag till slut släppa sidan på den stora webben.

För ganska exakt tre år sedan började bygga på mina första sidor. När jag nu lanserar den här sidan har det hänt otroligt mycket och jag har verkligen utvecklats, framförallt när det kommer till programmeringen.

Fokuset ända sedan starten på den här sidan har varit att göra en så användarvänlig sida som möjligt. Om det är något jag lärt mig så är det att värde åt dina besökare i längden kommer betala mer än om du försöker kasta ihop något vars huvudsyfte är att tjäna pengar. Tänk besökare först, alltid, pengar kommer garanterat om du kan ge värde åt dina besökare.

Det är också därför som jag lagt så mycket tid på att programmera egna plugins till wordpress just för att få de funktioner som jag tror kommer ge besökarna mest användning och mest värde.

Många tips från Lean Startup

När jag skissade på lanseringen av denna sida så tog jag mycket tips och inspiration från Eric Ries bok The Lean Startup. Nu har jag inte läst ut hela boken, men en viktigt poäng som jag verkligen har haft i åtanke är att jag fokuserar på att ta fram en “minimalt gångbar produkt” (MVP).

Det innebär att jag lanserar sidan så fort jag har alla grundfunktioner och layouter färdiga.

Jag har fortfarande en hög med punkter på min TODO list över funktioner jag vill implementera framöver, men genom att lansera enligt det här konceptet så har jag samtidigt möjlighet att se vad besökarna faktiskt uppskattar och vill ha. På det sättet kan du undvika att lägga månader av utveckling på funktioner som kanske inte ens efterfrågas.

Dock ska du komma ihåg att din produkt ska vara funktionell och duglig som du har tänkt dig, så att den ger värde åt dina besökare. Det handlar alltså inte om att lansera något halvfärdigt.

Få sidan att växa

Nu kommer jag den närmsta tiden att fokusera på att få sidan att växa. Det innebär att jag kommer promotea sidan på lite olika sätt, arbeta med SEO för att i sin tur kunna bygga upp en Epost lista, en facebook sida osv.

Ett tips om du vill vara långsiktigt med dina sidor är att bygga epost listor samt samla likes till en Facebook sida. Då har du möjlighet att komma i kontakt med dina besökare även efter att de besökt din sida. Då bygger du samtidigt ett ännu större värde till din sida i och med att en stor epost lista eller FB grupp är en typ av tillgång. Framförallt om du planerar att sälja sidan i framtiden.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 4 comments… read them below or add one }

Jimmy september 4, 2013 kl. 03:31

Hej

Kul med nytt projekt:) Inom vilken nisch är sidan?

MVH
Jimmy

Svara

Fredrik september 5, 2013 kl. 07:55

Hej Jimmy!
Det är inom hus/hem nischen kan man säga 🙂

Kommer bli riktigt spännande faktiskt.

/Fredrik

Svara

Niched september 8, 2013 kl. 05:44

Intressant. Är den på engelska eller är det en svensk sida? Jag har hört mycket om boken The Lean Startup, är det något att läsa? En annan bok jag hört väldigt gott om är Built To Sell, läst den?

Ge gärna något tips om du har om liknande böcker som du har läst, du verkar ju kunna en del om hemsidor och verkar ha läst en del med.

Svara

Fredrik september 9, 2013 kl. 03:44

Det är en svensk sida. 🙂

Har ännu inte tagit mig igenom hela Lean Startup men den är ju väldigt populär på andra sidan atlanten och personligen så finns det många bra tips jag tagit med mig från det jag läst hittills. Framförallt att man inte kan skapa “en perfekt” produkt för då kommer du aldrig lansera dina projekt, utan testa och lära längs vägen.

Har inte läst built to sell men ska kika in den.

Andra böcker jag rekommenderar om du inte läst dem är Crush it av Gary V, 4 hour work week av Tim Ferris, böcker som alla som vill styra över sitt egna liv bör läsa :).

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: