Lär dig någon nytt varje dag!

När lärde du dig något nytt senast? Går man i skolan eller läser kurser så skulle man säkert svara idag. Men är man äldre och kanske fast i sina dagliga rutiner kanske det var en vecka, en månad eller år sen man lärde sig något nytt väsentligt senast. Stopp och belägg nu! Bara för att man är äldre och kanske gått ut skolan så innebär det inte att man är fullärd. Inte ens inom ditt huvudområde som du kanske jobbar med varje dag är du fullärd!

Att ha som mål att lära sig något nytt varje dag om det man tycker allra mest om att göra, eller kanske något nytt inom det jobb man har kan göra helt otroliga saker över tiden. Du har säkert hört att övning ger färdighet. Detta skulle jag vilja säga gäller allt. Ju mer du kan om ditt område, desto intressantare blir det och vill du någon gång bli bäst på det du gör och tycker allra mest om att syssla med måste du lära dig mer och mer hela tiden.

Det finns flera saker som jag tycker om att göra. Om vi bortser från min fritid och tänker mer yrkesmässigt så älskar jag att skapa hemsidor, göra program och försöka marknadsföra dessa och skapa ett mervärde åt någon. Är man lite snitsig kan man även tjäna en slant på detta. Men det viktiga är inte pengarna – det viktiga är utmaningen, att sätta upp ett mål och sedan arbeta stenhårt mot att nå det målet.

Ett mål när det gäller hemsidor kan vara att försöka få en sida att ranka högt hos google på ett specifikt sökord. Detta är ett ganska bra mål inom den här branschen och inte sällan ett utmanande sådant.

Jag har hållit på med SEO och att bygga hemsidor mer arbetsmässigt i snart ett år. Det som slår mig är hur mycket jag lärt mig men samtidigt hur mycket mer det finns att lära sig. Därför har jag som mål att försöka lära mig något nytt om SEO, hemsideskapande eller marknadsföring varje dag. Det finns flera sätt att göra detta på. Några sätt skulle kunna vara:

  • Läsa 0,5 – 1 timme varje dag om ämnet
  • Titta på youtube-videos om ämnet
  • Läsa artiklar
  • Läsa andra bloggar

Om man ägnar mellan 30 minuter och en timme varje dag åt att försöka lära sig något inom ett område man sysslar mycket och älskar att göra så kommer man inte bara bli bra, man kommer bli riktigt grym på det!

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 7 comments… read them below or add one }

Albin Stööp januari 31, 2011 kl. 06:18

Bra skrivet Fredrik. Fler måste lära sig konsten av att använda sig av långsiktighet! 🙂

Svara

Fredrik januari 31, 2011 kl. 06:36

Tack Albin! Håller med, långsiktighet is the way to go!

Svara

Stefan Nilsson januari 31, 2011 kl. 06:44

Personligen älskar jag att läsa. Förra året kom jag igång på allvar och jag har redan läst ut en handfull böcker i år. Jag rekommenderar det absolut på så vis att det inte bara är avkopplande utan man får även nya perspektiv på livet.

Svara

Fredrik januari 31, 2011 kl. 07:45

Jag är som dig Stefan, en grym längtan att lära och samtidigt får jag riktig avkoppling när jag läser. Grymt att kunna kombinera det 🙂

Svara

Fredrik januari 31, 2011 kl. 07:46

Btw stefan vad pysslar du med nu för tiden. Lite dåligt med uppdateringar på bloggen på senare tid

Svara

Stefan Nilsson februari 18, 2011 kl. 01:28

Det fick bli ett kortare inlägg som svar på den frågan 🙂

http://innovatoren.se/fokus-pa-halsa-och-personlig-utveckling/

Svara

Fredrik februari 18, 2011 kl. 05:14

Hehe smart där

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: