Ligger Dina Drömmar på Hyllan?

All our dreams can come true – if we have the courage to pursue them.” – Walt Disney

Jag kommer ihåg när jag var liten och precis hade börjat skolan. Det hände då att man pratade med sina klasskompisar om vad man ville bli när man blev stor. Alla hade sina egna drömmar och på den tiden kändes det som om allt var möjligt.

Någon skulle bli brandman, en annan skulle rädda skadade djur i djungeln och en tredje ville resa till månen.

När vi hade dessa pratstunder så handlade det inte om att man hoppades bli någonting, utan snarare var det helt självklart att man skulle bli det man drömde om. Något tvivel fanns inte och man såg inget som kunde stoppa en. Men vad hände egentligen sen? Vart tog drömmarna och övertygelsen om att uppnå dem vägen?

Förmodligen så har mångas drömmar försvunnit i vardagen, bland stress och högskolepoäng, bland blöjbyten och hockeyträningar. När man är liten och talar om vad man vill bli är det ingen som ifrågasätter det. Det är ju så gulligt och oskyldigt. Men när man växer upp och blir äldre är det fler och fler som har en åsikt kring ens drömmar.

Du kanske har hört saker som att ”du måste skaffa dig en utbildning och ett tryggt jobb” eller ”man kan aldrig tjäna pengar på det där”, vad det nu än är man drömmer om.

Det är med andra ord inte så konstigt att man med tiden lägger drömmarna på hyllan och istället följer med i hjulspåren av det som förväntas av en.

Jag vill dock poängtera en viktig sak. Att utbilda sig och skaffa ett välbetalt jobb är inte på något sätt fel. För många är det precis det man vill göra. Jag älskar att utbilda mig själv och ser det som en stor del i min personliga utveckling. Däremot, om du drömmer om att göra något annat i livet, så är det enkelt att ge upp dessa drömmar för att istället välja den trygga vägen med utbildning och välbetalt jobb.

Vad måste vi då göra för att ta upp resan mot våra drömmar igen? Ja, för många finns drömmarna säkert där, även om de kan ligga långt inne. Istället är det säkert tid och pengar som är bristvaran.

Mitt tips är därför att börja din resa mot drömmarna vid sidan av allt annat. Börja i liten skala och pröva dig fram – steg för steg. Du kanske genast tänker att hur ska jag ha tid med det mitt i min stressiga vardag? Tro mig, Du har tid! Eller snarare, Du bör ta dig tid!

Att bygga upp en verksamhet eller inkomstkälla vid sidan av ditt vanliga liv behöver inte kräva jätte mycket tid. Det handlar om att prioritera. Börja bygga på dina pengamaskiner bit för bit, så att du en dag kan lyfta ut brist på pengar som ett hinder i din resa mot drömmarna.

Är du villig att lägga tid och jobba hårt idag, för att i framtiden vara fri och kunna uppfylla dina drömmar? För mig är svaret enkelt.

Jag tänker mig tillbaka till skolgården där vi stod och pratade om vad vi skulle bli när vi blir stora. Det jag drömde om då är inte samma drömmer som jag har idag. Men känslan och vetskapen att jag kan uppnå dessa drömmar är densamma. En känsla jag håller hårt i.

 

Jobbar du just nu mot att uppnå dina drömmar, eller ligger de på hyllan?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: