Lite pengar på Börsen

Med tanke på mina senaste investeringar kring bostadsrätten och renovering av denna så har jag relativt lite pengar på börsen. Tror dock att detta kan vara lite flyt i tajmingen med tanke på att börsen dykt rejält de senaste veckorna. Om det går riktigt bra så får jag en fin avkastning på min bostadsrätt samtidigt som jag kan tajma börsen och placera pengar på en börs som förhoppningsvis är billigare än vad den är nu.

 

Du blir rik på låga avgifter?

Jag är som kanske bekant ett fan av Rich dad, poor dad böckerna, inte minst för att författaren Robert håller på en hel del med fastigheter. En sak som diskuteras flitigt i boken är att man ska leva under sina inkomster och investera skillnaden i tillgångar som genererar pengar. Detta håller jag givetvis med om. Men jag vill samtidigt leva här och nu, resa när jag känner för det osv. Därför ser jag det här med att skapa webbsidor som en eller att ha en “passiv” verksamhet vid sidan av sin anställning som ett sätt att skapa dessa inkomstbringande tillgångar. Med andra ord ökar man nivån på sina inkomster och därmed även överskottet som kan investeras i andra inkomstbringande tillgångar.

I och med mina bostadsköp så har jag diversifierat en hel del gällande mina totala tillgångar. Mycket av mitt nettosparande framöver kommer dock bli i aktier samt sparkonto.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: