Målsättning 2011!

År 2010 börjar gå mot sitt slut och 2011 ska snart ta fart. För mig har det varit ett otroligt givande år på många sätt och vis, inte minst på webbfronten. Har skapat ett tiotal informationssajter med adsense som lite smått börjar ta fart. Har skrivit en rad inlägg här på bloggen vilket har känts både kul och motiverande, speciellt när många har tagit sig tid att kommentera. Jag har även varit aktiv på Twitter vilket är både roligt och givande, har du missat att jag har twitter kan du kika in här och se vad jag kvittrar om. Har kommit i kontakt med en massa drivna glada människor med liknande intressen som mig.

Nu när ett nytt år börjar har man som alltid världens chans att sätta upp nya mål och visioner som man hoppas uppnå det kommande året. För mig är mål en enorm drivkraft och ett måste för att man ska utvecklas och inte fastna i sin “comfort zone”. Därför tänkte jag nu sätta upp lite olika mål för att 2011 ska bli ett så utvecklande år som möjligt med en rad utmaningar. Jag har valt att dela in målen i lite olika kategorier så att man kan urskilja dem på ett enklare sätt.

Webbutveckling

  • Eget wordpresstema: Jag hoppas att jag under året lär mig mer om hur wordpress är uppbyggt rent kodmässigt och sedan i slutat av året kunna presentera ett eget tema som jag kan använda till mina sidor.
  • Lära mig CSS: Vill verkligen lära mig mer om CSS och knep som är fördelaktiga för SEO och helt enkelt få bättre struktur på hemsidan. Detta mål kan bli lite svårt att mäta men målet är att få en mer ingående koll på just CSS.
  • Serpen: Målet är att jag med mina tre senaste informationssidor (lite hemliga) ska hamna i serpen på respektive sökord. Tror helt klart att jag kommer uppnå detta.
  • Affiliatesida: Hittils har jag mest arbetat med AdSense till olika informationssidor. Ett mål för 2011 blir att göra minst två affiliatesidor som åtminstone ska täcka sina omkostnader. Ska satsa på kvalitet snarare än kvantitet.
  • iPhoneApp: Ska under året ha gjort min första iPhoneapplikation. Har redan nu börjat spåna på vad den ska ha för funktion och tror det kan bli riktigt bra.

Ekonomi

  • AdSense: Dra in 1000 kr i månaden via AdSense. Tror inte detta ska vara en omöjlighet.
  • Affiliate: Under årets gång ha tjänat 2000 kr via affiliatesidorna.

Träning och hälsa

  • Bänkpress: Klara 100 kg i bänkpress innan året är slut. (Detta mål har jag haft ett tag och nu ska jag bannemig klara det).
  • Simning: Har sedan sommaren försökt simma någon gång i veckan. Är inte min starkaste sida men något som jag tycker är väldigt roligt. Målet här får bli att simma 2,5 km under ett pass (100 längder).

Personliga

  • Lägenhet: Flytta ihop med tjejen i egen lägenhet. (Bor nu i studentkorridor).

Som ni kan se så är målen en blandning av både personliga och webbmål som kanske mer passar in här på bloggen. Förut har jag alltid hållit målen för mig själv men tror att det kan vara en fördel att dela med sig av dem och kanske få lite feedback. Om inte annat så måste jag ju presentera ett inlägg om ett år där jag går igenom respektive mål och ser hur det har gått och då vill jag ju inte ha misslyckas på större delen av målen.

Ser verkligen fram emot ett nytt år och hoppas att det ska bli givande och roligt på alla sätt och vis.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 12 comments… read them below or add one }

Billy december 26, 2010 kl. 05:48

Kul att läsa om dina mål!

Jag tänkte också skriva en liknande tråd. Det är kul att se hur mycket mål man har för ett kommande år, för att sedan i slutet av året se att nästan allt har förändrats 🙂

Svara

Fredrik december 26, 2010 kl. 06:54

Håller med. Men mål är ändå viktigt att ha som riktmärken, och sen kommer många som du säger säkert ändras under vägens gång.

Svara

Nabil december 26, 2010 kl. 07:20

Ett liknande inlägg kommer upp på min blogg om någon dag. Håll utkik.

Förresten. Att lära sig CSS för att applicera det inom SEO, hur tänkte du där? 🙂

May the force be with you.

Svara

Fredrik december 26, 2010 kl. 10:41

Nabil, tänkte mest att man ska få så bra kodstruktur och inte ha massa css överallt bland koden som vissa (eller många) wordpress teman har idag.

Svara

Olof december 29, 2010 kl. 06:58

Trevligt och läsvärt inlägg! Håller själv på med ett liknande men det kommer inte alls bli lika långt som ditt. 😉

Svara

Fredrik december 29, 2010 kl. 09:19

Härligt! Håller med, det är alltid kul med folks mål, ska bli kul att läsa dina sen!

Svara

Jonas december 30, 2010 kl. 11:18

Bra och realistiska mål, du klarar dem säkert =)

Svara

Fredrik december 30, 2010 kl. 12:54

Tack Jonas! Tror att de flesta ska vara greppbara, eller jag menar självklart ska jag klara alla 😉

Svara

Kenth februari 24, 2011 kl. 01:10

Hej,

Hur många webbsidor räknar du med att behöva för att dra in 1000 kr/månad på Adsense?

Svara

Fredrik februari 24, 2011 kl. 05:59

Det är jättesvårt att säga. Vissa sidor kan i sig dra in 1000 kr per månad om man lyckas hitta en bra nisch. Men ett par sidor om man gör det snyggt med dryga 20+ besökare om dagen per sida.

Svara

JobbochFirma september 12, 2011 kl. 03:09

Hej!
Hur ligger du till i bänken just nu?
Jag var nere i gymmet för första gången på några veckor och testade att maxa. Jag var i och för sig ensam men jag tror det var max när jag klarade 80kg.
Alltså en lååång väg kvar för mig skulle jag tro. Har bara maxat en gång tidigare i livet och det var tolv år sedan och då fixade jag 75 har jag för mig.
Nästa avstämning kommer vid månadsskiftet.
Game on?!

Svara

Fredrik september 12, 2011 kl. 06:27

Tja!
Jag har också haft lite uppehåll i och med att jag flyttat och nu bytt gym. Men körde första passet idag vilket kändes väldigt bra. 🙂
Dock är jag nog en bit ifrån 100-ingen men tänkte att jag skulle maxxa i slutet av denna månad.

Det är verkligen Game on. Riktigt kul! 🙂

Svara

Leave a Comment

{ 3 trackbacks }

Previous post:

Next post: