Målsättning 2013 och tillbakablick av året som gått

Då var det den tiden på året igen. Tiden då man ser över året som gått, ser över de mål man hade och framförallt – lägger ut en plan för det nya året!

Jag måste säga att jag är otroligt motiverad för det nya året. Det händer mycket roligt i mitt liv just nu och samtidigt så kan jag se tillbaka på förra året som var otroligt händelserikt och bra på många sätt. Man blir förvånad över hur mycket man kan få gjort på bara ett år!

Innan jag sätter ribban för det här året tänkte jag gå igenom de mål jag satte upp i början av 2012.

Tillbakablick på år 2012

Här tänkte jag kort och gott gå igenom alla de mål jag hade samt ge en liten kommentar.

Ekonomiska

 • Dubbla årets omsättning (Uppnått): Det var ett otroligt bra år på företagsfronten. Även om jag inte var i närheten av att lägga den tid på firman som jag önskar, så lyckades jag öka omsättningen med hela 206%! Och då var mina utgifter bara aningen högre. Men det var inte bara ett framsteg rent ekonomiskt, utan jag har lärt mig så otroligt mycket som jag kommer ha användning av den kommande tiden.
 • Aktieportföljen stiga med 10% (Uppnått): I slutet av året så kunde jag notera att portföljen stigit med 14%, bortsett från egna insättningar. Är otroligt nöjd med detta. Framförallt har jag lärt mig att sitta lugnt i båten, även om Grekland, Spanien osv sätter ekonomin i gungning. Det är betydligt lättare att bränna sig om man hela tiden byter positioner och vänder kappan efter rådande vind.
 • Anställning (Uppnått)Lyckades få jobb under tiden jag höll på med mitt examensarbete.

Skola

 • Utbildning klar (Uppnått)Redovisade examensarbete och fick mitt examensbevis i början av sommaren. Blev verkligen en stor punkt att kryssa av på mållistan.

Webben

 • Plats 1 serp (Delvis)Mål här är att 5 av mina nuvarande projekt alla ska ranka 1a på det primära ordet. Detta har jag delvis uppnått. Tre av sidorna toppar sina respektive primära ord. Två av projekten la jag ner på grund av brist på intresse, för att istället fokusera på några få och verkligen få dessa lönsamma. Har visat sig vara väldigt bra hittills.
 • Säga upp domäner (Uppnått)Har sagt upp en rad domäner där jag inte hade tid att utveckla något projekt. Måste säga att detta har frigjort både pengar och tid. För min del framöver så kommer jag satsa betydligt hårdare på några få projekt, istället för att ha en massa mindre.
 • Nya projekt (Ej Uppnått)Skapa fem nya projekt som alla är lönsamma i slutet av året. Av samma anledning som ovan, att jag väljer att fokusera så har jag därför inte gjort fem nya sidor. Däremot har det varit betydligt fler än fem nya projekt i själva projekten som bidragit till den ekonomiska ökningen.

 

Personliga

 • Resa (Uppnått)Vi åkte på en otroligt härlig resa till Turkiet som verkligen var välkommen efter examensarbetet var klart. Blev även några weekends i Sverige.
 • Personlig utveckling (Uppnått)Läsa eller lyssna på böcker/ljudböcker kring personlig utveckling minst 30 minuter per dag. Detta kommer bli svårt att mäta i slutet på året men det här målet är otroligt viktigt. Det här målet är lite dumt med tanke på att det är väldigt svårt att mäta. Däremot så kan jag konstatera att jag läst en hel del böcker och lyssnar nästan dagligen på ljudböcker / podcasts.

 

Träning och hälsa

 • Bänkpress (Ej Uppnått)Att ta 100 kg i bänk. Om det var något som blev lidande i slutet av året så var det träning. Inget som jag är särklit nöjd över. Har insett att träning och bra mat är grunden för allt annat. Mår så mycket bättre under perioder då jag tränar regelbundet. Däremot kommer jag skrota målet att ta 100 kg i bänk av anledningen att bänk handlar så otroligt mycket om teknik. Kommer istället fokusera på att ha en allsidig träning som får mig att må bra.
 • Löpning (Uppnått)Komplettera styrketräningen med att springa en gång i veckan. Blev en hel del löpning vilket jag är nöjd med.

 

Utifrån målen jag satte upp lyckades jag uppnå 8 av 11 vilket jag är mer än nöjd med.

Men det hände så mycket mer under 2012 som jag är stolt över, utan att jag hade satt upp det som något mål. För att lista några saker:

 • Köpte en andra bostadsrätt som renoverades. (Mer info kommer snart)
 • Köpt en större bostadsrätt dit jag och fästmön nu ska flytta.
 • Tagit mig tid till att träffa nära och kära.
 • Fått stipendium för avslutade studier.
 • Fått en otroligt bra bild över vår ekonomi med Smartbudget (<– affiliate länk).

Om det är något jag verkligen tar med mig från förra året så är det vikten av att ha balans i livet. De stunder jag har mått som allra bäst, har varit under perioder där jag spenderat lagom med tid på alla fronter så att säga, företaget, familj / vänner, träning, egen tid. Även om det behövs perioder där jag lägger mycket tid på företaget, så är det så otroligt viktigt att ta sig tid till alla andra delar av livet. Så det är något jag verkligen kommer fokusera på detta år, att finna balans!

 

Målsättning 2013

Då har vi kommit till punkten där jag sätter upp nya mål och drömmar att kämpa mot. Tänkte börja med ett citat som jag tycker säger otroligt mycket om människan när det kommer till målsättning. Med det i åtanke kommer jag sedan rada upp mina mål.

“The greater danger for most of us is not that our aim is too high and we miss it, but that it is too low and we hit it.” – Michelangelo

Ekonomi

 • Öka omsättningen med 100%:  Egentligen är det dumt att man ska öka omsättningen, för egentligen kan man spendera en massa pengar för att få det att hända. Men då utgifterna kommer vara begränsade även i år så får det bli samma mätetal. Jag kommer i år återinvestera betydligt mer i själva företaget då jag är säker på att det kommer betala igen sig över tid. Kommer även spara undan minst 50 000 kr som sedan ska användas som kapital till ett aktiebolag. Mitt mål med företaget är att det ska kunna försörja mig och motsvara en inkomst likt den jag har idag.

 

 • Kapitalförsäkring stiga med 10%: Här bortser jag från egna insättningar. Kommer förhoppningsvis få en mer stabil portfölj i år då mina pengar flödat lite mellan aktier och investering i bostadsrätterna.

 

Vänner & Familj

 • Göra 1 resa och 1 weekend: Målet är att åka på minst en resa samt en weekend.

 

Träning & Hälsa

 • Tränat 3 ggr/vecka: I slutet av året är målet att jag ska ha tränat i genomsnitt 3 gånger per vecka under året.

 

 • Delta i minst 2 välgörande ändamål: Att under året som gått gjort minst två insatser i välgörenhetssyfte. Att helt enkelt göra något för andra utan att kräva något tillbaka. Då menar jag inte saker som att att hjälpa vänner att flytta eller klippa gräset, utan något som verkligen förbättrar någon annans liv. Exempelvis samla in pengar till fattiga barn osv.

 

Jag är otroligt motiverad och inspirerad för det nya året. Man kan få så otroligt mycket gjort på ett år så se till att verkligen arbeta och göra saker som tar dig närmare dina drömmar!

 

Har du satt upp några mål för 2013?

 

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 2 comments… read them below or add one }

Stefan Nilsson januari 5, 2013 kl. 06:17

Intressant läsning. Känner själv att 2013 kommer bli ett väldigt intressant år men det är väl alltid så i början på något nytt – man har en tendens att överskatta vad man egentligen hinner med. Därför är jag inte så förtjust i nyårsmål men har ändå skissat upp några:

– Inget godis (har kört ett par månader periodvis så tror det lyckas – mest en kul sak).
– Laga en, för mig, ny maträtt varje vecka för att få variation och bredda min kost.
– Träna minst 3 ggr varje vecka och nå bättre form än vad jag hade 2012.
– Lära mig spela gitarr med möjligtvis Bob Dylan – Knocking on Heaven’s Door som slutprov.
– Utveckla mina projekt och tjäna mer än vad jag gjorde under 2012.

Påbörjade ett nytt projekt under 2012 som inte blev klart p.g.a. problem med outsourcing men planerar att lansera det senast i februari. Inga fenomenala inkomstmöjligheter men förhoppningar om en hyfsad timpenning samtidigt som jag kombinerar flera intressen.

Annars är det väl egentligen någon form av investeringar jag vill börja med – gärna direkt från företaget. Det är väl den största nackdelen med enskild firma – svårigheten att plocka vidare vinsten från ett år till ett annat eller investera den istället för att skatta hela beloppet och placera det på banken. Vore kanske inte helt fel att överväga ett AB.

Svara

Fredrik januari 5, 2013 kl. 11:31

Intressant att ta del av dina mål Stefan!

Roligt det där med att laga en ny maträtt varje vecka. Känner också att man lätt hamnar i en enformig och ofta sämre kost. Skulle helt klart vilja bli bättre på den fronten.

Har köpt Tim Ferris nya bok 4-hour chief nu som är en riktig tungviktare. Hoppas kunna lära mig några smarta knep där för att laga bra mat The Tim Ferris way så att säga :).

Roligt att du nämner AB, har varit inne på det ett bra tag just för att jag inte behöver ta ut några pengar från företaget då jag har lön från mitt arbete.

Just nu försöker jag återinvestera en hel del i saker som jag tror kan ge ännu större inkomstströmmar framöver i väntan på att starta AB och för att undvika skatta en massa i onödan.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: