Man slutar aldrig förvånas i SEO-Världen

Satte gröten i halsen i morse när jag vid frukostbordet körde en rutinmässig SEO Spyglass sökning på en sida som i mina ögon är ett litet avtryck på internet från ett företag som hellre sysslar med sina saker i den verkliga världen. Sidan var från ett litet byggföretag och för er som är bekanta med byggare och då de mindre företagen så åker de mest runt i sina byggbilar och pendlar mellan byggarbetsplatser och den lokala bygghandeln för att fika. De bygger inte hemsidor och framförallt – de kan säkerligen inte mycket om SEO.

När resultatet var klart blev jag förvånad över antalet länkar, mycket noFollow men även en del skumma domäner. Jag började undersöka dessa och döm av min förvåning när jag upptäcker tre spammiga satellitsidor utan den minsta antydan till logik i sin struktur. Där mitt i soppan på sidorna hittade man en länk till byggföretaget. Ett litet byggföretag som gjort tre satellitsidor till sin huvudsida, har SEO fått en ny innebörd tänkte jag.

Efter att jag gått igenom spyglassresultatet lite mer insåg jag även att sidan gjort några tappra försök att spammkommentera massa aftonbladetbloggar med för dem helt orelevant innehåll.

Man slutar då aldrig förvånas i den här branschen.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 4 comments… read them below or add one }

Jonas januari 3, 2011 kl. 03:40

Förmodligen har de väl anlitat nåt mindre seriöst företag för lite hjälp. Men tyvärr används ju spamsidor och spambloggar även av de största, har nästan blivit praxis i branschen…

Svara

Fredrik januari 3, 2011 kl. 06:59

Jo känns ju nästan som det.

Svara

Simon Nyström januari 14, 2011 kl. 03:04

Hur rankade de då?

Okej, för att det var taskigt gjord SEO, men ska man foka på de enkla pengarna så hittar man ofta dessa genom att jobba direkt mot ett företag och inte ha ett affiliatenätverk som mellanhand. Fick en idé för en tid sedan och tog förstaplatsen nästan direkt – bara för att det inte fanns affiliates med sökmotorskills som man konkurrerade mot.

Man kanske borde optimera mot stridsflygplan och sälja ett vart fjärde år kanske? 🙂 Undrar om SAAB kan ge mig en alldels egen affelänk för ett JAS 39 Gripen…

Svara

Fredrik januari 14, 2011 kl. 09:52

Håller med dig där, sidan i fråga rankade ganska bra faktiskt med då med väldigt låg konkurrens.

Att vara affiliate åt saab och sälja Gripen vore ju awesome 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: