Många val som nybliven villaägare

Idag har jag och sambon varit på köksträff med IKEA där vi fick sitta ner i två timmar tillsammans med en av deras köksspecialister och gå igenom vårat blivande kök. Jag hade förberett en hel del innan besöket och även ritat upp ett förslag. Men jag måste erkänna att det var otroligt nyttigt att ha det här mötet då specialisten kom med en rad tankar och idéer som jag inte hade en susning om. Nej man ska göra det man är bäst på och ta in expertis när så behövs. Nu kommer köket gå på över 100 000 kr så vill verkligen att allt ska bli så bra som möjligt.

Det här är inte första gången jag flyttar till ny bostad, men första gången vi flyttar till ett hus. Här tillkommer en massa nya saker som vi inte behövde tänka på när vi bott i lägenhet. Jag har försökt lista upp allt som lär ordnas innan flytten och försöker sedan beta av den listan allt eftersom. Hittils är det en gedigen lista som sakta men säkert betas av. Exempel på saker som lär beställas och ordnas är:

  • Bredband och TV
  • Villaförsäkring
  • EL-Avtal
  • Köpa pellets

Något som blev betydligt mer tidskrävande än vi hade tänkt var att välja bredbandsleverantör. Nu när vi bott i lägenheten så har vi haft fiber och därmed i princip varit bundna till att välja Telia. Men nu när vi till en början inte har fiber indraget till huset så blir valmöjligheten betydligt större. Jag har kikat runt på sidor som jämför bredband där jag främst kikat på priset för olika leverantörers olika hastigheter. Vi har nästan alltid haft Telia även om de inte alltid varit billigast, men jag tycker samtidigt att dem är pålitliga och har i alla fall varit väldigt stabila när vi haft dem som leverantör.

Jag ska försöka bli klar med de olika jämförelserna nu till helgen så både bredband, tv samt elbolag är valt. Sen är det bara vänta in köket samt att vi får tillgång till huset så vi kan börja renovera och skapa vårt drömhem.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: