Miljonär innan 30

För många så är 1 miljon kronor en stor dröm man vill uppnå. Jag är inget undantag. För min del så har jag ett mål att vara miljonär innan den dag jag fyller 30. Är helt säker på att jag kommer uppnå det. Många som har ett sånt här typ av mål tänker säkert att de ska leva loppan när de sista kronorna tickat in för att man ska passera miljongränsen. Saken är den att om man börjar ändra sin livsstil bara för att ens förmögenhet passerat en miljon så tror jag snabbt att man börjar närma sig noll efter ett tag.

När jag tänker efter så är siffran 1 miljon bara ett enkelt sätt att mäta framgång, att jag lyckats rent ekonomiskt. Men ett bättre mått för min del skulle vara en siffra över passiv inkomst per månad. För min plan är inte att bygga ett berg av pengarna och sedan börja leva på dessa. Nej jag tänker istället använda pengarna för att bygga på mina pengamaskiner vars passiva inkomster jag sedan kan leva på!

Författaren Robert Kiyosaki som bland annat skrivit boken Rich Dad, Poor Dad brukar ta med ett exempel där ekonomiskt okunniga som han beskriver det köper en ny bil med sparpengar och kanske precis så att man har råd med det medan ekonomiskt kunniga personer investerar pengarna och köper sedan bilen för avkastningen från dessa.

 

Vad är ditt främsta ekonomiska mål?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 2 comments… read them below or add one }

Johan mars 1, 2012 kl. 07:18

Alla definierar ordet miljonär på olika sätt. Att spara ihop en miljon på banken är inte speciellt svårt om man inte gör av med några pengar. Alla har dock utgifter men att ha en miljon idag är egentligen inte så mycket enligt min mening. Vissa har investerat sina pengar i sin bostad och äger lägenheter/hus som är värda en hel del pengar.

Svara

M mars 3, 2012 kl. 11:10

Många som har lägenhet värd över miljonen har dock lån på den.
Drar man bort lånets storlek från lägenhetens värde så ser man om verderbörande har en miljon eller inte….

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: