Min Första iPhone-App

Som ni har kunnat läsa här på bloggen har jag börjat en kurs i Applikationsutveckling för iPhone och tänkte därför dela med mig av allt jag lär mig som apputvecklare. Till en början så är jag ganska grön på området, jag har i och för sig läst en kurs i objektorienterad Java samt några basic programmeringskurser på gymnasiet men annars så är det en ny spännande värld som öppnar sig.

Vi följer en kursbok som ganska grundligt går igenom det man behöver kunna för att behärska iOS SDK som är den programvara man använder för att skapa sina appar. När man öppnar programmet till en början så verkar det ganska rörigt med många fönster. Men efter att ha arbetat igenom den första appen så inser man att allt är väldigt logiskt strukturerat vilket är bra.

Min första app då? Ja vi snackar ju ingen rocketscience här utan appen är ett litet enkelt frågespel vid namn “Quiz”. Den är uppbyggd av två textrutor “fråga” och “svar” samt två knappar “visa fråga” och “visa svar“. Ganska enkelt med andra ord. Dock krävdes det en helt del programmering för att få allt att peka på rätt sak och för att få knapparna att fungera korrekt.

Nu är den kanske inte den mest grafiskt tilltalande appen men den har i alla fall en funktion och var ett bra första läroprojekt. Resultatet ser ni i bilden nedan. Nu ska jag lära mig mer om Objective – C som är lite av en förutsättning för att man ska kunna göra appar.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: