Mindre info, mer betalt via AdSense!

Nu tänkte jag dela med mig av en erfarenhet som jag fått från flera av mina AdSense sidor när det kommer till struktur och att tjäna optimalt med pengar. Först skulle jag vilja poängtera vikten av bra innehåll! Det jag kommer ta upp nu handlar inte om att skriva sämre innehåll, snarare om att skriva bra innehåll men på ett lite smartare sätt. En välgjord sida med bra innehåll samt bra placeringar hos sökmotorerna kommer säkert göra så att du tjänar en hel del via AdSense, men har du dålig klickfrekvens och känner att du borde kunna tjäna betydligt mer så är det här ett bra sätt!

Ge besökaren vad den vill ha – men inte allt!

När en besökare kommit till din sida via sökmotorer så har denne sökt på något och sedan ansett att din sida kan ge han eller henne svar. Eftersom du är så pass duktig så är det självklart fallet, din sida levererar. Om din sida är så pass grym att den samlat allt, och då menar jag verkligen all information som går att få inom nischen så uppstår dock ett problem. Då din sida redan har all information så finns det mindre anledning för besökaren att klicka sig vidare via dina annonser för att läsa mer. Observera att vi nu talar om rena AdSense sidor och inte affiliatesidor som är något helt annat.

Så vad är då knepet? Vad jag erfarit så gäller det att ge besökaren bra och rätt information men samtidigt utelämna någon eller några detaljer vilket ökar chansen att besökaren söker vidare efter svaret med hjälp av dina annonslänkar.

På de sidor som har den här strukturen kontra de sidor som jag lagt ner massvis med jobb på att samla all information så visar det sig att de förstnämnda faktiskt har betydligt högre klickfrekvens och i många fall tjänar mer pengar.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 4 comments… read them below or add one }

Tompa maj 7, 2011 kl. 01:27

Verkligen bra tips, adsense mitt i smeten brukar ocksa ha bra klickfrekvens.

Svara

Legendarisk maj 7, 2011 kl. 08:13

Hehe japp i mitten brukar också vara grymt bra.

Svara

Seotjejen juli 26, 2011 kl. 05:43

Bra tips, har aldrig tänkt så innan, men det borde ju verkligen funka! Tackar för detta med andra ord! 🙂

Svara

Fredrik juli 27, 2011 kl. 08:45

Detta funkar faktiskt riktigt bra om man gör det på rätt sätt 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: