Några enkla men smarta passiva inkomster

passiv inkomstJag kan inte nog prata mig varm om ämnet passiva inkomster. Att göra arbetet en gång men tjäna pengar under lång tid framöver utan ytterliggare arbete. Låter det som en dröm? Det är verkligen närmare verkligheten än många tror. Lär du dig bara att tänka i banor av passiva inkomster så kommer idéerna på hur du kan skapa dessa dyka upp allt mer frekvent.

Om vi ska börja enkelt, vad finns det för typer av passiva inkomster som de flesta kan använda sig av? Jo, att hyra ut saker!

Det ultimata exemplet är givetvis fastigheter och boende av olika slag, men det kan vara mycket enklare än så. Idag kan vi hyra allt ifrån gräsklippare till ett stort flygplan, vilket innebär att du kan vara den som hyr ut en massa saker!

Låt oss ta några konkreta exempel. En grundprincip är ofta att ju dyrare inköpspris, desto dyrare hyra. Det säger sig självt. Men det betyder inte att de saker som du kan ta mindre i hyra för inte är värt att satsa på. Exempel på saker du kan köpa och sedan hyra ut:

  • Verktyg
  • Skylift
  • Maskiner
  • Snöslunga
  • Gräsklippare
  • Kaffemaskin

Ja listan kan göras hur långa som helst.

Låt oss ta exemplet snöslunga. I många kvarter är det inte alla som har en snöslunga. Att då låta dina grannar hyra denna för ett par hundra kan snabbt bli en härlig passiv inkomst.

Poängen är att ju mer du tänker i banor av passiva inkomster, gör listor på möjliga idéer och så vidare. Desto bättre kommer du bli på det. Då ökar även sannolikheten för att du ska komma på riktigt bra idéer!

Vad är dina bästa tips på passiva inkomster?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: