När verksamheten växer och du väljer riktning

Det fina med inkomster från AdSense via dina sidor är att det är passivt. Man kan likna det med att du kramar en snöboll och sedan låter den rulla. Visst kräver det arbete längs vägens gång så som inläkning men det är ändå så pass nära passivt man kan komma. En annan sak som är positiv med den här branschen är att det är relativt lätt att skala upp, att expandera. Och när man gör det är det viktigt att man tar med sig rätt saker som man lärt sig längs resans gång, samtidigt som man skippar de mindre framgångsrika delarna. Det tänkte jag prata lite om idag.

Håll reda på varje sida

Det är långt ifrån alla sidor som tjänar bra med pengar. Orsaken kan vara allt ifrån för hård konkurrens till fel placerade annonsenheter. Den förstnämnda typen är svårare att påverka vid en expansion mer än att man har i åtanke att det krävs betydligt hårdare arbete för en sida med tung konkurrens. Den andra däremot hör till gruppen erfarenheter som du får längs arbetets gång, saker du lärt dig kanske av misstag men även av lyckade satsningar. Och dessa små erfarenheter är enormt viktiga när du expanderar. Det är ju dumt att göra samma misstag två gånger så därför vet du vad du inte bör göra samtidigt som du också vet vad som fungerar.

När jag började med detta så visste jag knappt vad SEO stod för. Men allt eftersom har pusselbitarna fallit på plats och jag har blivit erfarenheter rikare för varje projekt.

Vad kan du göra bättre?

Även om pengarna rullar in och du känner att det fungerar så ska du titt som tätt ställa dig frågan Vad kan jag göra bättre?. Ofta finns det alltid saker som kan justeras till det bättre och det gäller att vara vaken så man inte faller i trygghetsträsket. Man bör fråga sig detta en gång i veckan eller kanske oftare, helt beroende på vilket tempo man arbetar i. Det kan vara bra att kategorisera arbetet för att frågan ska bli enklare att ställa. Själv har jag ungefär följande gruppering av arbetsuppgifter där jag inom varje gren ofta ställer mig frågan vad jag kan förbättra.

  • Innehåll till sidorna. Hur skriver jag dessa, hur letar jag informationen etc.
  • Länkbyggandet
  • Inkomstmodell. Finns det alternativa affiliate möjligheter.

Hur ser dina expansionsplaner ut?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 7 comments… read them below or add one }

Stefan Nilsson juli 18, 2011 kl. 04:03

Mina framtida planer fokuserar på att hantera färre men större projekt. Istället för att sköta 50-60 olika små nischsajter som bara täcker domänkostnaderna så ligger fokus på en handful projekt som håller tillräckligt hög kvalité för att besökarna självmant ska länka till dem. På så vis sprids riskerna samtidigt som jag inte är helt beroende av Google. På så vis sparar jag dessutom en hel del tid som jag kan lägga på att skapa bra innehåll istället för att fixa länkar till sajter som ingen vill länka till.

Svara

Fredrik juli 18, 2011 kl. 07:40

Intressant tänk där. Den stora motvikten när det gäller nischsajter är ju som du nämner att man blir allt för beroende av Google som enda aktör i princip. Sprida riskerna är viktigt.

Svara

xKurdi juli 20, 2011 kl. 05:27

Jag kan ju bara hålla med dig, Fredrik, och Stefan. Att sprida sina risker är viktigt. Vad händer om vi inte sprider våra risker? Jo, vi hittar inte nya möjligheter för passiv inkomst. Nu kanske man har tillräckligt mycket i inkomster från AdSense men vill man ha mer så kanske man ska börja pröva att bolla med andra saker också.

Svara

Seotjejen juli 20, 2011 kl. 08:59

Som anställd för närvarande försöker jag precis starta upp, så expansion är nog lite tidigt för min egen del än. Men ska spara denna länken någonstans för framtiden, bra tips! 🙂

Svara

Legendarisk juli 20, 2011 kl. 09:04

Kul att du gillar inlägget. Det kommer säkert gå fin fint för dig, gäller bara att våga ta klivet. 🙂

Svara

Petter juli 25, 2011 kl. 06:33

Tack för ett bra inlägg.

Det är som sagt viktigt att kunna skala upp sina projekt och samtidigt inte arbeta ihjäl sig…

Lycka till med dina projekt!

Svara

Fredrik juli 27, 2011 kl. 08:45

Tack Petter och lycka till med dina projekt 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: