Nästa fas bland mina webbprojekt

Hallå gott folk och välkomna in till det nya året och 2020 här på Legendarisk. Vi börjar närma oss 10 års jubileum från att den här sidan och mina första webbprojekt startade för första gången. Det känns helt otroligt och som en väldigt lång tid. Under åren som gått har flera projekt startats men även många lagts ner på grund av att de helt enkelt inte flugit. Så är det ofta tycker jag, att av en större mängd projekt så är det en handfull som faktiskt blir något i längden. Då gäller det att snabbt hitta de med potential samtidigt som de som inte kommer ge något läggs ner så snabbt som möjligt. Den avvägningen är dock inte alltid så lätt som det låter i teorin.

Ett nytt ekonomiskt projekt på gång

Något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat är privatekonomi och därför är det ett område som jag skulle vilja utveckla något nytt inom. Har ett par bra idéer men inte bestämt den exakta inriktningen. Ska sätta mig ner och skissa på lite olika möjliga upplägg.

Om det är något jag lärt mig kring att starta och stänga ner olika projekt, så är det att passion för ämnen måste finnas där. Annars är chanserna väldigt små att projektet ska få genomslag och lyckas. Framförallt eftersom mycket jobb kan läggas ner utan att resultatet syns förrän efter väldigt lång tid. Därför krävs passionen för att vi ska lyckas hålla motivationen under hela resan. Det är alldeles för många projekt som jag startat upp med full motivation och energi. Bara för att efter några veckor tappa intresse helt och sedan hoppa på nästa sak. Tror detta är väldigt vanligt.

En annan orsak till ovan beteende har också varit att jag i flera av dessa projekt saknat riktning. Det har ofta funnits en bra idé men att den stora visionen har saknats. Detta leder ofta till att projektet med tiden blir ostrukturerat och spretigt.

Därför försöker jag alltid ha dessa bitar på plats innan jag rullar ut ett nytt projekt fullt ut.

Konsten att arbeta koncentrerat

Något som jag också lärt mig med åren kring olika webbprojekt, är att kunna fokusera på ett eller några få projekt åt gången. Här tycker jag skillnaden är enorm på utfallet i slutändan. Framförallt om vi tänkt arbeta själva eller med några få resurser på projektet.

Numera försöker jag alltid att ha ett eller högst två projekt i en fokuseringsfas åt gången. Sedan låter jag det vara så under en period, ofta en månad och ibland kortare. Lite som att arbeta i sprintar. Detta har fungerat betydligt bättre för mig än att göra lite på alla projekt samtidigt.

Ser verkligen fram emot att skapa nya spännande projekt detta år, samtidigt som jag fortsätter att utveckla mig själv som person.

Hoppas du har stora mål och ambitioner för året som gör att du känner dig motiverad och peppad på att arbeta med nya eller redan pågående projekt!

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: