Nytt Segment – Applikationsutveckling för iPhone

Då gott folk var det dags att bredda innehållet på den här bloggen lite. Det är nämligen så att jag tänkte börja skriva lite om applikationsutveckling till iPhone, alltså utveckling av egna så kallade “appar”. Anledning till detta är att jag precis har börjat en universitetskurs inom just detta. Detta innebär att jag kommer dela med mig av problem och förhoppningsvis hur man löser dessa problem samt allt som man kan tänkas sig stöta på som en applikationsutvecklare.

Som ni vet sen tidigare så sysslar jag en hel del med hemsidor och optimering. Både sökmotoroptimering och intäktsoptimering. Här finns det en hel del likheter med applikationsutveckling som jag tror att jag kommer ha användning för. Något som blivit mer och mer aktuellt när det gäller hemsidor för affiliate osv är att man ska nischa in sig. Hur mycket man behöver nischa in sig varierar beroende på område och konkurrens och lite så tror jag att det ser ut på applikationsmarknaden också. Som ni kanske vet finns det idag en hel uppsjö av mer eller mindre bra appar där ute och vikten av att nischa in sig växer därmed i takt med detta.

Rent ekonomiskt så kommer det vara en bra diversifiering i min webbportfölj att nu även ta med appar. Jag är mycket för att sprida risker och placeringar vilket därmed blir perfekt i och med detta.

Jag har redan nu en hel del idéer på möjliga appar men mer om detta kommer ni kunna läsa lite längre fram. I början kommer det handla mycket om själva programutvecklingen och allt man kan tänkas stöta på där, för att sedan gå över mer i mina applikationer och olika projekt kring dessa.

Några frågeställningar som redan dykt upp för min del är marknadsföringen av appar, hur går det till och vad ska man tänka på? Hur ser efterfrågan ut på olika typer av appar? Förhoppningsvis kommer jag lära mig mer om detta längs vägen. Kursen kommer pågå under hela våren och kommer läsas utöver mina vanliga civilingenjörsstudier.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 3 comments… read them below or add one }

Websimon januari 23, 2011 kl. 09:43

Spännande att få följa det, skulle gärna själv kunna göra appar till Iphone men inte orkat ta tag i det eller vetat vilja trådar man skall börja dra i. Så alla guider och tips du skriver om detta kommet du minst ha en läsare till!! 😉

Svara

Fredrik januari 24, 2011 kl. 08:11

Ja ska bli riktigt spännande. Tror att möjligheterna på appmarknaden är riktigt stora även för små hobbyaktörer som jag 🙂

Kommer bli en massa guider och spännande läsning om detta vill jag lova!

Svara

Nabil januari 24, 2011 kl. 12:53

Det där med appar för iPhones verkar vara ytterst lukrativt. Lovat mig själv att pilla lite på någon iPhone-app under årets gång 🙂

Svara

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: