Olika tips på hur du kan tjäna pengar online

Att ha en sidoverksamhet vid sidan av sitt ordinarie arbete har förmodligen aldrig varit så enkelt som nu. Internet har möjliggjort att på ett relativt enkelt och billigt sätt kunna komma igång att tjäna pengar online och därmed dryga ut kassan. Detta sträcker sig ifrån de som tjänar några hundralappar extra varje månad på en hobby, till de som startat stora verksamheter kring sin online business.

I den här artikeln tänkte vi resonera lite kring olika sätt att tjäna pengar på idag via nätet. Sätt som går att testa på relativt enkelt och ofta vid sidan av sitt ordinarie arbete om man så vill. Vill även säga att flera av dessa alternativ är sådana som vi själva inte testat på, men som det finns en etablerad dokumentation på internet och möjlighet att faktiskt tjäna pengar på.

Testa produkter och få betalt

När produkttestare kommer på tal så tänker säkert många på hur dagens influencers får gratis produkter hemskickade för att testa och skriva om. Detta är ett väldigt vanligt fenomen och motsatt till vad de flesta tror så krävs det inte alltid att du har hundratusentals följare för att bli aktuell för detta.

Men utöver det så finns det fortfarande klassiska plattformar för produkttestning, där syftet är just att du ska testa olika företags produkter och komma med feedback. Detta kanske inte är superbra betalt men kan innebära att du får möjlighet att just testa och prova på olika produkter innan du kanske själv köper dem.

Sälj prylar på nätet

Att göra sig av med saker du inte använder är inte bara trevligt för plånboken, utan även en god gärning för miljön. Idag finns det en stark återbruka mera rörelse i Sverige där effekterna och miljöpåverkan av att överkonsumera ofta lyfts fram. Men nu ska vi inte fokusera på de miljömässiga fördelarna utan snarare de ekonomiska av att sälja saker på nätet.

En klassisk tumregel kring framförallt kläder är att om du inte har använt klädesplagget det senaste året så kanske det är dags att göra sig av med det? Oavsett hur så kommer du spara både plats och tjäna en slant om du väljer att sälja vidare saker du inte använder på nätet.

Reklamintäkter via webben

En stor del av intäktsmarknaden på internet idag består av just reklamintäkter. Här ser vi de stora jättarna som Google och Bing som tjänar ofantliga summor på just detta. Men deras nätverk så som Google Adsense bygger också på att personer visar just Google Annonser på sina webbplatser och kanaler på nätet. Google delar helt enkelt pengarna med sina annonsörer.

Detta innebär att du kan skapa en webbplats eller annan kanal där du sedan väljer att visa annonser via Googles annonsnätverk AdSense. Detta bygger givetvis också på att du har en kanal med en hel del trafik. Ju mer trafik desto större är möjligheten att tjäna pengar.

AdSense är ofta det första och enklaste sättet för personer med webbplatser att börja tjäna pengar på. Detta då tjänsten gör att annonserna som visas är anpassade efter innehåller på din sida. Med ökad relevans på innehållet för dina läsare så ökar även chanserna till att annonsernas innehåll ska locka dina besökare.

Betalda undersökningar

Något som funnits med ett tag som en klassisk tjäna pengar på internet sak är just betalda undersökningar. Studier eller frågeformulär där företagen helt enkelt betalar dig som är med och svarar. Nu brukar det som oftast inte vara superbra betalt per undersökning, men ibland går det att hitta sådana som faktiskt motiverar den tid du lägger ner på att svara på frågorna. Men här gäller det att vara extremt selektiv då väldigt stor del av dessa ger väldigt lite betalt per undersökning.

Skapa starka sociala kanaler

Några av de som tjänar absolut mest pengar idag via nätet är så kallade influncers. Detta är personer på Youtube eller Instagram som har en väldigt stor följarskara. Detta är något som annonsörer väljer att betala väldigt mycket för idag, då dessa personer har starkt inflytande på sina följare och samtidigt når ut till otroligt stora och ofta riktade målgrupper. Rena drömmen för de som annonserar med andra ord.

Samtidigt så tar det otroligt mycket tid och nerlagt arbete på att bygga upp kanaler stora som de allra största influencerna. Men saken är den att så fort du kommer upp över en viss nivå som inte alls är oändligt stor, så går det att tjäna pengar.

Detta var som sagt några möjliga sätt att tjäna pengar på via nätet idag.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: