Om Legendarisk.nu

min resaVälkommen att följa min Resa!

Gillar du passiva inkomster, aktier och företagande? Drömmer du om att en dag bli ekonomisk oberoende så att du kan göra vad du vill, när du vill utan att behöva oroa dig för att pengar ska komma in för att täcka hyran?

Om så är fallet har vi något gemensamt du och jag. För det är precis det du kommer kunna läsa om på den här sidan, min resa för att en dag bli ekonomiskt oberoende.

Nu tänkte jag skriva lite mer om vem jag är och sedan några rader om min strategi för att en dag bli just ekonomiskt oberoende.

Vem är jag?

Det har hänt en hel del sedan jag först startade den här bloggen hösten 2010. På den tiden var jag student, mitt uppe i att utbilda mig till civilingenjör. Som student var min primära inkomst CSN som var ca 8 000 kronor per månad med lånet inräknat. Inget man bygger upp en förmögenhet på direkt. Samtidigt hade jag börjat bygga upp en aktieportfölj med utdelningsaktier från pengar jag tjänat in under sommarjobb.

Jag började någon gång här intressera mig för att skapa hemsidor, då jag såg andra som gjorde detta och som sedan tjänade pengar passivt på lite olika sätt. Därför började jag bygga upp några sidor ungefär samtidigt som jag startade den här bloggen. I början tog det väldigt lång tid att få sidorna till det stadie att jag faktiskt kunde tjäna pengar på dem. Idag har den tiden kortats ner ganska rejält.

Efter att ha gjort detta i ett par månader insåg jag att man kunde tjäna ganska bra med pengar på detta. Därför bestämde jag mig för att starta ett företag. Det hela blev plötsligt ännu roligare då jag alltid älskat företagande och att nu få driva min webbportfölj som ett företag var riktigt spännande.

I skrivande stund är det höst 2012 och bloggen fyller snart två år. Min situation idag är att jag jobbar som civilingenjör efter att ha avslutat mina studier nu i våras. Mitt företag har jag byggt på nästan dagligen och jag tycker fortfarande det är lika roligt, samtidigt som inkomsterna börjar bli allt mer betydelsefulla.

Även aktieportföljen har vuxit och jag har även sett större utdelningar trilla in, något jag verkligen välkomnar.

Vad är mina nästa mål?

Vart är jag då påväg just nu? Resan mot att bli ekonomiskt oberoende fortsätter och just nu har jag stora planer på att förvärva min första hyresfastighet, som jag sedan tänkt förvalta. Drömmen är att bygga upp ett större innehav av fastigheter som kan bidra till min inkomstportfölj.

Bra Läsning för nya på sidan

Här tänkte jag ge lite tips på inlägg som kan vara intressanta för dig som är ny på sidan.

Aktier & Sparande

Enkelt sätt att få Stenkoll på din ekonomi

Passiv Inkomst från Aktier med Direktavkastning

Kom igång att Spara

 

Bygga Hemsidor

Verktyg för att skapa din första hemsida

 

Comments on this entry are closed.