Ordförande i Bostadsrättsföreningen

Sist jag skrev hade jag precis sålt bostadsrätten jag investerat i och renoverat. Det är ganska exakt två månader sedan. Något som hände i ungefär samma veva var att jag tog över taktpinnen i bostadsrättsföreningen där vi nu bor, varav jag från och med nu alltså är ordförande.

Föreningen har 110 lägenheter samt diverse förråd och lokaler, vilket innebär ett ganska stort ansvar för mig som ordförande. Varför har jag då tagit på mig ett sådant ansvar kanske man kan undra. Ja, lite så här resonerar jag.

Jag älskar utmaningar och med detta följer en rad utmaningar och saker jag kommer ställas inför. Ypperligt läge att växa som människa.

Jag älskar fastigheter och har en egen plan på att bygga upp ett innehav av fastigheter här framöver. Det här blir därför en ypperlig skola att lära mig driva ett fastighetsbolag, med tanke på att det är precis det jag gör som ordförande.

Samtidigt så knyter jag en rad användbara kontakter, dels härliga personer men även personer som kan vara bra att känna när jag själv köper min första fastighet.

Redan så har jag varit delaktig i både ventilationsbesiktning, möten med banken och så vidare.

Något som jag känner ger mig en otrolig fördel är att jag har mitt eget företag där jag sköter bokföring och allting själv. Detta gör att många rutiner är lättare att förstå nu som ordförande. Så är du på gång eller har precis startat ditt första företag är ett tips att verkligen lära dig bokföring på en gång. Har du väl lärt dig det så sitter det. Dessutom finns det massvis med bra hjälp på internet eller genom att kontakta skatteverket. Sköter du pappren själv får du mycket bättre koll på ditt företag.

Nya saker i Företaget

Det händer saker även i mitt företag. Även om jag inte skrivit här på legendarisk på ett tag så har jag jobbat en del med diverse andra hemsidor. Precis som jag varit inne på flera gånger tidigare så satsar jag nu på kvalitet. Det innebär färre sidor som jag lägger ner betydligt mer tid på. Detta har visat sig fungera väldigt bra för min del. Sidorna tjänar mer samtidigt som det ger besökarna betydligt mer, vilket givetvis ska gå hand i hand kan man tycka.

Jag har även pluggat en massa programmering på sistone, något som jag verkligen älskar! Läste en del kurser på universitetet och redan där kände jag att programmering var något som verkligen passar mig. Därför har jag nu vässat mitt arsenal för att så småningom kunna göra mina hemsidor än mer dynamiska med häftiga funktioner. Det stora målet är att göra en större membership sida framöver, alltså en sida där användarna kan göra något och inte bara ta del av information. Tills det drar igång kommer jag fortsätta lära mig mer programmering samtidigt som jag kommer implementera mycket på mina affiliate sidor med smarta funktioner.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 6 comments… read them below or add one }

Anton juli 16, 2013 kl. 02:32

Vilken typ av medlemssida hade du tänkt på?
Inom vilket område? 🙂

Svara

Fredrik juli 16, 2013 kl. 03:40

Lutar åt att det blir något inom privatekonomi. Helst något jag själv kan använda 🙂

Svara

Olof juli 17, 2013 kl. 10:53

Otroligt intressant att följa din utveckling Fredrik, tack för denna hemsida.
En sak som jag funderat lite på är: om det skulle vara möjligt att leva på räntan som ett sparkonto med låsta pengar skulle generera?
Säg att du sätter in 8 miljoner på ett konto med 10 års låstid, det skulle ge runt 5% årsränta skulle jag tro.

Har du funderat något på sådant?

Svara

Fredrik juli 18, 2013 kl. 09:00

Tack Olof! 🙂
Det skulle nog säkerligen gå att leva på räntan från ett sparkonto. Men jag personligen är alldeles för intresserad av Aktier och andra investeringar att jag skulle få alldeles för tråkigt om jag låste in pengarna på en vanligt räntekonto. Men idén är absolut ett bra sätt att leva på säker avkastning om man har ett större kapital.

Tack för din kommentar!

Svara

Erik augusti 3, 2013 kl. 05:01

Spontant låter det som ett riktigt genidrag att ta över ordförandeposten för bostadsrättsföreningen när man har de ambitioner som du har. Tanken har inte riktigt slagit mig innan att man kan ta en sådan position för all erfarenhet som det ger en men du har nog slagit huvudet på spiken. Lycka till!

Svara

Fredrik augusti 8, 2013 kl. 07:24

Tack Erik!
Efter att nu haft orförandeposten i ett par månader så kan jag inte annat säga än att det är en otroligt bra skola om man har samma drömmar som jag. Jag är tvungen att sätta mig in i allt som har med driften av ett fastighetsbolag, samtidigt som jag får betalt en slant för mödan.

Hur går dig för dig med din business Erik? Något spännande på gång?

Ha det fint!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: