Passiva inkomster – Bygg en Pengamaskin

passiva inkomsterTänk dig att du hade en maskin som kunde tillverka pengar. En maskin Du byggt alldeles själv. Det skulle förmodligen ta lite tid att bygga ihop maskinen, att ställa in alla reglage rätt så att den tillverkar femhundringar istället för tjugolappar. Men när du väl gjort det så står den bara där och tillverkar pengar åt dig!

Men sagan slutar inte där för nu när du lärt dig att bygga den perfekta pengamaskinen kan du bygga en likadan till och behöver inte lägga ner i närheten av lika mycket arbete. Till slut så har du en hel park av pengamaskiner som alla tillverkar pengar åt dig dagarna i ända och det enda du behöver göra är att se till dem ibland, hålla koll så att de inte hoppat ner och tillverkar hundralappar utan fortsätter med femhundringar.

Känns den här sagan som en omöjlighet för dig? Det är den inte för mig och en vision jag har med mitt företag och det sätt jag förvaltar mitt kapital är att bygga upp olika typer av pengamaskiner som en dag kan försörja mig så att jag är fri att göra vad jag vill.

Men inte nog med det, jag älskar arbetet med att skapa dessa pengamaskiner och jobbar varje dag på ett eller annat sätt med att förbättra eller bygga nya. Nu tänkte jag börja en serie här på Legendarisk som kommer handla om just passiva inkomster och om hur Du kan använda det du är bra på och älskar att göra för att skapa egna passiva inkomster!

Jag kommer börja lite lätt och bara gå igenom vad ämnet passiva inkomster är för mig. I senare inlägg kommer jag ge dig konkreta tips på passiva inkomster som du kan skapa alldeles själv, allt baserat på metoder som jag själv använt och som fungerat bra för mig.

Vad gör en inkomst passiv?

Många brukar trassla in sig i själva begreppet passiv inkomst och vart den exakta gränsen går för vad som är och inte är en passiv inkomst är nog lite svårt att säga. För mig är en passiv inkomst ungefär som en typ av avkastning. Ofta så innebär det att man initialt lägger ner arbete och tid, men det är av engångskaraktär vilket innebär att när arbetet är klart så kommer du kunna tjäna pengar utan att behöver gör något mer.

Ett bra exempel på det är en nischad webbsida där man använder sig av Google AdSense. I början kommer man behöva lägga ner en del tid genom att designa sidan, skriva innehåll, sökmotoroptimera. Men när du väl gjort detta, klättrat i sökresultatet så ligger sidan sedan där och tjänar pengar åt dig oavsett om du är på stranden eller på gymmet. Otroligt behändigt med andra ord.

Vem kan skapa passiva inkomster?

Alla! Du precis som jag har möjlighet att skapa passiva inkomster. Det handlar bara om att känna till sig själv, sina intressen och det man är bra på. Utgår man från det så finns det alltid folk som kan komplettera med saker man är mindre bra på om dessa delar nu behövs.

Med lite tålamod, stort engagemang så kommer du kunna skapa en rad passiva inkomster som gör att du kan ligga på stranden och lata dig samtidigt som du har råd att betala den där bilen du vill ha. I kommande inlägg får du se hur jag har gjort, vad jag bygger nu och framförallt vad du kan bygga för typ av pengamaskin.

Det här var första delen i vad förmodligen kommer att bli en hel del inlägg. Framöver kommer du få mer konkreta tips på hur du kan skapa passiva inkomster utifrån det du gillar allra mest!

Foto: jayneandd (Flickr)

Var gärna med och diskutera kring ämnet. Vad är en passiv inkomst för dig?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 8 comments… read them below or add one }

Yasa september 14, 2011 kl. 06:03

Jag ser ju helt klart fram emot att följa upp fler inlägg ifrån dig kring just denna kategori Fredrik.

Svara

Fredrik september 14, 2011 kl. 06:30

Härligt! Passiva inkomster är riktigt intressant och något som ligger varmt om hjärtat 🙂

Svara

Olof september 15, 2011 kl. 07:44

Ser även jag fram emot fler inlägg av detta slag!

Svara

Fredrik september 16, 2011 kl. 08:02

Kul att höra olof! 🙂

Svara

Monty september 17, 2011 kl. 10:52

Håller på att bygga en pengamaskin. Har idag ett snitt på ca 900:- som dunkar in på kontot varje månad i form av aktieutdelningar. Inte så mycket – men det går framåt. Totalt har jag 17 utdelningar per år.
Målet är att ha ca 10 000 varje månad – vilket kräver ca 3 miljoner i sparande/investerande (räknar med ´4% direktavkastning). Kommer att ta några år – men jag har inte bråttom. 🙂

Svara

Fredrik september 17, 2011 kl. 05:06

Vad kul att du börjat bygga din egna pengamaskin och du verkar ju vara en bra bit på väg. Har du lust att dela med dig vilka aktier du har, skulle vara kul att veta.

Svara

Elin februari 22, 2018 kl. 10:50

Är den här sidan fortfarande aktiv?

Svara

Fredrik mars 1, 2018 kl. 10:49

Hej Elin,
Jodå den lever än även om uppdateringsfrekvensen inte är lika hög från min sida längre. 🙂

Svara

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: