Påverkar girighet dina investeringsbeslut just nu?

Jag tror vi är väldigt många som just nu bara skakar på huvudet när man följt börserna de senaste dagarna. Det finns ingen som helst logik eller klarhet. Ena dagen verkar vara bottenlös medan dagen efter följs av kraftiga uppgångar där alla problem verkar vara som bortblåsta trots att inga åtgärder eller nyheter kommit. Något som ofta får folk att tveka när det kommer till att köpa eller sälja i dessa tider är girighet. Och när det svänger som det gjort på sistone så är det girighet åt båda hållen.

  • Man är rädd för att förlora pengar vid nedgångar och vill helst sitta utanför båten, samtidigt hoppas man på att hela tiden komma in billigare.
  • Man är rädd för att missa en eventuell rekyl uppåt om den nu kommer och vill därför köpa.
Det är med andra ord lätt att bli kluven. För egen del så håller jag kvar vid mina likvida medel som jag har ett tag till. Jag har skrivit ner ingångskurser för en rad intressanta utdelningsbolag och kommer bolagen hamna inom dessa nivåer kommer jag börja köpa. 

Dagskurserna är väldigt ointressanta just nu

Att maniskt följa börskurserna varje dag är för tillfället helt onödigt. Det är inte värdet på bolagen som är grunden till variationerna utan helt andra aspekter. Nu gäller det att få en helhetsbild över var konjunkturen är på väg. Bolagen ser väldigt billiga ut om man utgår från dagens vinster, men vilka vinster har vi att vänta om 1-2 år?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: