Personer som lever på att spela

tips om fotbollI helgen var jag och familjen hembjudna till ett par bekanta på lite grillning och umgänge. Totalt var vi fyra olika familjer varav en av dessa var första gången vi mötte. Kvällen blev otroligt lyckad för alla deltagare och något jag tog med mig som jag tänkte skriva om i det här inlägget är det här med att leva på spel och betting. Det var nämligen så att mannen i den för oss nya bekantskapen gjorde just detta. Något som för han började som en hobby, hade nu övergått i att han idag lever på att spela, framförallt på fotboll.

Jag som älskar passiva inkomster och att kunna leva på alternativa inkomstkällor gick såklart genast igång med en massa frågor. Hur hade han blivit så duktig? Lägger han alla bett på magkänsla idag eller får han speltips för fotboll? Frågorna var många och svaren var otroligt intressanta att ta del av.

Viktigt med intresse i botten

Inte helt oväntat så hade den här personen ett gediget intresse för fotboll. Därför blev det en naturlig del av hans fotbollstittande att han även bettade på matchen. Tror väldigt många känner igen sig här. Dock så slutade inte hans intresse där, utan han kunde ägna kvällar åt att följa med i ligorna som intresserade honom. Detta gjorde att han hade koll på allt ifrån formen på lagens toppspelare, till rykten om aktuella spelarebyten och liknande. En betydligt större kunskapsbas än de flesta som gillar att titta på fotboll.

Ju mer jag pratade med mannen så förstod jag att det låg väldigt mycket jobb bakom hans framgångar av att nu kunna leva på sitt spelande. Det här är inget som vem som helst kan lära sig över en natt, utan vi pratar om väldigt många timmar och år för att nå hans nivå. Ändå fascineras jag över person som han, som orkar ta sig till målet och verkligen nå nivån av att kunna leva på det. Det gäller även andra områden så som personer som kan leva på sina hobbys på ett eller annat sätt.

Nycklarna enligt honom var att ha tydliga mål. Att du känner ett enormt intresse för det du gör. Men kanske viktigast av allt, att ha balans i sitt liv. Han hade under perioder lagt väldigt mycket tid på sitt spel och bettande, vilket hade resultaerat i betydligt mindre tid med familjen. Detta var givetvis inte hållbart och blev en viktig läxa för honom. Sen lyfte han även fram riskerna med spelberoende och hur han själv varit nära att trilla dit. För som han uttryckte det, vad är skillnaden på en som är spelberoende som förlorar pengar och en som är det fast går plus? Han påstod sig vara en i den andra kategorin.

Hur som helst otroligt intressant och inspirerande historia.

Comments on this entry are closed.