Planer på att starta Aktiebolag

Jag är nu inne på mitt 7e år som egen företagare på webben. När jag började så kunde jag aldrig tro att jag skulle hålla på så här länge och att de passiva inkomsterna skulle fortsätta att ticka på. Även har motivationen och nya projekt startats upp längs vägen, vilket visar på att detta är en hobby jag verkligen gillar att hålla på med och vill fortsätta driva även framöver.

Då jag även tjänar en hel del från mitt vanliga jobb så är det nu mer aktuellt än någonsin att fundera kring att flytta verksamheten från en enskild firma till ett aktiebolag. En stor del av det jag tjänar skattas just nu bort vilket skulle förbättras avsevärt i ett aktiebolag. På samma gång öppnas fler möjligheter till att kunna spara i aktier osv direkt i en företagsportfölj.

Driva firmorna parallelt första året

Nu kommer jag den närmsta tiden fundera kring hur denna övergång från enskild firma till aktiebolag ska gå till. Förmodligen kommer jag behöva driva dessa firmor parallelt ett eller ett par år för att kunna slutföra bokföringen av den enskilda firman på ett korrekt sätt. Riktigt spännande hur som helst och jag ser verkligen fram emot att starta upp och lära mig mer om driften av ett aktiebolag.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: