Portföljuppdatering och mycket på Gång!

Hej allesammans. Kan säga att det har varit ett par hektiska veckor den senaste tiden. Men vill påpeka att de varit hektiska ur ett positivt perspektiv då jag haft mycket bra saker att göra. Jag är mitt uppe i mitt examensarbete vilket känns riktigt bra. Trivs otroligt bra där jag är och har fått en bra inblick i hur det är att arbeta som ingenjör.

Ändringar i portföljen

Har inte haft tid att analysera all makro och information som kommit kring världsekonomin på senare tid vilket i sig har varit positiv då man lätt kastas med åt olika håll bara för att det skrivs si eller så. Däremot så har det skett en del förändringar i portföljen där vissa innehav sålts eller minskats medan andra nya har kommit in. För att sammanfatta portföljen så ser den just nu ut som följer. Siffrorna är ungefärliga.

  • Hexagon                      30%
  • Handelsbanken           20%
  • Kopparberg Mineral      5%
  • Volvo                           15%
  • SSAB                           20%
  • Ratos B                       10%

Portföljen börjar sakta men säkert växa till sig men har fortfarande en hel del likvida medel.

 

Köpa lägenhet

Som jag nämnt lite tidigare så är jag på gång att köpa lägenhet. Då det rör sig om en tvåa i en mindre stad så snackar vi inga enorma summor. Men det som är positivt är att vi kommer bo väldigt centralt. Jag kommer halvera hyran jämfört med vad jag betalade för studentlägenheten samtidigt som det alltså är en bostadsrätt istället för hyres.

Som sagt så är det mycket spännande på gång. Har även en annan väldigt stor sak på gång men vill inte hoppas allt mycket på den. Skulle det dock bli verklighet så skulle det få en väldigt positiv påverkan på min ekonomi. Men mer om det ifall jag lyckas!

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 2 comments… read them below or add one }

Tompa februari 22, 2012 kl. 01:02

Låter klockrent! Hoppas få höra om ditt nya projekt snart! Lycka till med plugget.

Svara

Fredrik februari 22, 2012 kl. 08:15

Eller hur Tompa 🙂 jag håller alla tummar som går just nu :)!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: