Rensa upp bland skräpande domäner

Att äga ett antal domäner hör inte till ovanligheten bland alla webmasters där ute. Vid köp av domänen har man ofta en tanke att göra något stort med den. För min del så äger jag en hel del innehållslösa domäner – domäner som jag en gång köpt men inte hunnit eller orkat göra något med. Oftast så sker ett domänköp i samband med att jag kläcker en för stunden grym idé till webbplast. Jag målar sedan upp en klar och tydlig bild över hur hemsidan ska se ut och börjar sedan min research. En research av domännamn, relevanta sökord osv. Sen försöker jag hitta en domän som matchar alla kriterier som researchen gav upphov till. Sen trycker jag på köpknappen.

Problemet är oftast att jag minuterna efter inser att högen av arbeta är väldigt stor. Och chansen att jag ska prioritera detta för stunden briljanta projekt före allt annat är inte speciellt sannolikt i de flesta fall. Så vad händer då? Domänen läggs i vila tills det att jag förhoppningsvis får tid att börja projektet senare.

Detta leder till att man får ett gäng domäner som för stunden inte fyller något funktion. De har säkert potential men är i nuet bara en kostnad. Så vad gör man med alla dessa domäner?

För min del så ser jag egentligen tre möjligheter med domäner som ligger och bara kostar pengar. Dessa angreppssätt är som följer:

  • Sälj domänen – har du kommit över en guldklimp där domännamnet i sig kan vara värt pengar kan det vara klokt att försöka sälja den. Varför inte på bloggen eller någon av alla sidor som auktionerar ut domäner. Här ska man dock komma ihåg att lite arbete på en domän ofta ökar det pris man kan få för den.
  • Köp content – har du en domän som du är lite extra fäst vid men kanske inte den tid som krävs för att utveckla innehållet? Varför inte outsourca detta? Jag skrev lite tidigare om vikten av att faktiskt outsourca sådant som helt enkelt är för dyrt att göra själv, alltså där mellanskillnaden helt enkelt är mindre när man outsourcar det. Det finns idag många som sysslar med att skriva content mot betalning. Är inte speciellt dyrt och kan vara värt det istället för att ha en domän som bara kostar pengar.
  • Använd tidigare arbete – du har förmodlingen ett gäng sidor inom samma nisch. Kanske har du redan skrivit innehåll till sidor där det inte längre används? Kanske detta kan vara ett tillfället att lägga upp den på någon av dina domäner som bara skräpar?

Avslutningsvis så tycker jag man åtminstone ska börja på varje hemsida och få den indexerad. Har du inte tid att skriva innehåll eller något av ovanstående så får domänen åtminstone åldras och gotta till sig i det avseende.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: