Så skapar Du en Sidoinkomst utan stora investeringar

Det finns många anledningar till varför man vill skaffa en extrainkomst vid sidan av den man redan har, vanligtvis från ens jobb. Du kanske vill kunna åka på en större resa varje år men känner att du inte har råd med din nuvarande inkomst. Du kanske vantrivs på ditt arbete och vill skapa något som gör dig mindre beroende av jobbet. Du kanske vill arbeta när du vill vart du vill utan att någon bestämmer över dig?

Oavsett vilken anledning man har så är detta möjligt. Det kanske inte är enkelt, men det är långt ifrån omöjligt och framförallt så krävs det inte att man riskerar en massa pengar som många tror. Det man på sin höjd riskerar är den tid man lägger ner samt att man riskerar att hitta ett arbete man verkligen brinner för vilket i sig är jäkligt bra. Oavsett vad det leder till kommer du lära dig en hel del längs resans gång.

Jag pratar om att bygga upp en liten business på nätet på din fritid. Du kanske genast protesterar att du inte har tid. Men allvarligt, Du har tid! Analysera dina dagar i en vecka så ska du se hur mycket tid man lägger på tv, surfande och sådana saker. Om du ändå protesterar så kan du gå och lägga dig en timme senare varje kväll och använda den timmen till din business. Vi snackar inte om att lägga 40 timmar i veckan på att bygga upp detta utan det räcker med ett par väl fokuserade timmar.

Vart ska man då börja? Det finns många sätt att tjäna pengar på internet idag och då räknar jag inte med alla skräpmetoder som att fylla i undersökningar eller sånt trams, jag snackar om att skapa värden som andra är villiga att betala för. Om det sedan handlar om att sälja en e-bok eller andra produkter är upp till en själv, så länge man ger värde till andra.

Vi lever i ett informationssamhälle och jag är säker på att du har intressen eller saker som du kan rätt bra där du har en massa information du skulle kunna dela med dig av till andra.

Tänk efter vad som intresserar dig. Vilka ämnen du gärna diskuterar med andra. Vilka typer av program du tittar på. När du sedan listat ut vilket område din sida skulle kunna handla om kan du direkt ställa dig frågan vilka problem eller svårigheter som man stöter på inom det här området? För svaren på de frågorna kan vara ditt sätt att tjäna pengar, genom att svara på och lösa de problemen åt andra.

Jag skrev tidigare en guide på hur du skapar en sida med wordpress. Det kan vara en bra början på din sidoinkomst. I det exemplet är investeringen man gör 69 kr per månad för webbhotell samt 99 kr per år för en domän. Inga jättesummor direkt.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 7 comments… read them below or add one }

Loffe december 19, 2012 kl. 09:50

Hej!
Vill bara tacka för en otroligt bra och inspirerande blogg. Har följt dig ett bra tag så kände att det var dags att skriva en kommentar 🙂

Fortsätt med detta!

Svara

Fredrik december 30, 2012 kl. 08:10

Tack själv Loffe! 🙂

Svara

Rabattjakt januari 5, 2013 kl. 01:38

Intressant läsning, hade varit roligt med något konkret exempel i artikeln också. Folk som skall ta steget ut på internet är det inte lika självklart vad det handlar om som för vi som redan arbetar där – som inspiration och sätta igång tanken hos folk hur de skall tänka!

Svara

Fredrik januari 5, 2013 kl. 01:52

Har försökt gett exempel i artikeln om hur man skapar en wordpress sida :). Tror man får en ganska bra känsla där för hur man kan börja.

Svara

Albin Stööp januari 6, 2013 kl. 04:28

Grymt intressant! Jag gillar att du har så många olika delar (finans, hälsa, affiliate, SEO..) som du har haft mål på.

Du inspirerade mig att göra ett liknande inlägg nu 🙂

Svara

Albin Stööp januari 6, 2013 kl. 04:29

Hoppsan! På något konstigt sätt hamnade min kommentar på fel inlägg, det är menat att vara under “Mål 2013 och resultat 2012”.

Svara

Fredrik januari 7, 2013 kl. 06:39

Hehe förstod att den var menad för mål inlägget Albin. 🙂

Klart du ska göra ett sådant inlägg! Ser jag fram emot!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: