Se till att jämföra bolån

jämför bolånFör det allra flesta som äger sitt boende så är just bostaden den största affären vi gjort. Det är även kopplat till den som dessa personer har sina största utgifter. Inte sällan just räntekostnaderna för bostadslånet. Ofta har vi detta lån hos någon av de stora traditionella storbankerna så som Swedbank, Nordea eller Handelsbanken. Det är absolut inget fel med detta, men om du jämför dina alternativ på sidor som AllaBolån så inser du snart att antalet aktörer som erbjuder bolån har växt ganska kraftigt på senare år.

Konkurrens är dessutom något som gynnar oss konsumenter och i det här fallet bolånetagare.

Konkurrensutsätt din bank

När en del ska spara pengar genom att skära ner på konstaderna så börjar de ofta med att avsluta Netflix eller någon annan prenumerationstjänst som kostar dem några hundralappar varje månad. Det är givetvis inget fel med det, men har du samtidigt ett bolån som du inte förhandlat om sedan du flyttade för några år sedan, då börjar du helt enkelt i fel ände av din privatekonomi. Då räntekostnader på våra bolån ofta är en av våra största utgifter varje månad är det givetvis där vi kan göra störst skillnad genom att jämföra.

Ett första steg bör därför vara att använda någon jämförelsetjänst på nätet, där du ganska snabbt kan få en bild över hur ditt nuvarande låneupplägg står sig i konkurrensen. Har du ett bolån som är både oprutat och saknar rabatter så borde du ganska snabbt kunna hitta alternativ som är bättre.

När du sedan börjat få lite olika erbjudanden så är det läge att välja ut de som verkar bäst för just dig, för att sedan fortsätta förhandlingen med respektive aktör. Om du vill göra det väldigt enkelt för dig och slippa all form av administration och pappersarbete, så kan ett knep vara att presentera det bättre erbjudandet du lyckas få genom att jämföra och kontakta andra aktörer till din nuvarande bank, där du helt enkelt ber dem att matcha eller komma med något bättre motbud. Om det skulle gå igenom så slipper du flytta lån, bank och så vidare. En väldigt enkel och ofta gynnsam övning att göra emellanåt.

Glöm inte att pruta

Oavsett om du direkt vid jämförelsen av bolån får ett erbjudande som spöar det bolån du har idag, så ska du inte nöja dig direkt. Många gånger kan det finnas ännu mer att spara. Ett tips är därför att ringa upp eller på något sätt kontakta låneaktören som du fått erbjudandet ifrån, för att se om ni kan komma överens om en ännu bättre deal. Du skulle kunna komma med moterbjudandet att bli helkund om det nu är en aktör som erbjuder den möjligheten, för att därmed få ännu bättre rabatt på själva bolånet.

Att jämföra bolån och konkurrensutsätta ditt nuvarande lån är något som många gånger betalar igen sig väldigt snabbt mot den tid du behöver lägga ner på det.

Comments on this entry are closed.