Skaffa Bil? Nej Tack!

Visst finns det en rad fördelar med att skaffa bil. Det är både skönt och smidigt att ta sig till olika ställen. Men när man som för mig och min sambo inte är i behov av en bil så kommer det med stor sannolikhet leda till att man blir lat och tar bilen dit man vanligtvis går eller cyklar. Och för att inte tala om vilka utgifter det innebär. Bensinen kostar nu nära 15.60 kr per liter vilket är otroligt mycket. Utöver bensin så kommer försäkringar och skatter till höger och vänster. Sen ska man ha parkeringsplats. Till detta ska man sedan lägga till värderaset som sker när du köpt bilen.

Visst vi kommer komma till ett läge då vi behöver en bil. Kanske när vi får barn eller flyttar nästa gång. Men där är vi inte ännu. Så vi kommer inte skaffa bil på ett tag som det ser ut nu.

 

Varit på spa-weekend

För att ursäkta den dåliga uppdateringen på sistonde så tänkte jag bara berätta att jag och min fästmö varit på spa-weekend nu i helgen. Har varit otroligt skönt och avkopplande. Det bjöds på god mat, massage, och kurbad vilket kändes otroligt lyxigt. Känner att jag helt klart ska skämma bort oss med sånna saker sen när ännu mer passiva inkomster talar för det.

Något som kändes ännu härligare var att jag under hela den här helgen, när jag låg där och blev masserad, när vi åt 4-rätters middag och i bubbelpoolen, tjänade pengar passivt! Just därför älskar jag passiv inkomst!

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 6 comments… read them below or add one }

JobbochFirma mars 19, 2012 kl. 10:28

Bilen är en dyr lyx som jag har unnat mig alldeles för mycket.

Jag har fortfarande bil, men en billig sådan som jag ställer av på vintern och aldrig använder till jobbet.

En del människor är äkta beroende av bilen, andra är bara beroende på samma ohälsosamma sätt som en rökare.

Svara

Fredrik mars 20, 2012 kl. 08:27

Precis och jag tror att risken är rätt stor att man skapar sig det där beroendet som egentligen är helt onödigt.

Svara

Johan mars 20, 2012 kl. 01:04

Jag tog körkort den 20:e oktober och har sedan dess kört över 1600 mil med min bil.. Köpte bilen för 10 000 kr den 21:e oktober och rasade växellådan den 25:e oktober (det kostade mig 5000 kr att laga). Inte nog med de, det dröjde inte länge förens bromsarna gav upp och jag fick reparera dom för 3000 kr. Växellådan lämnade jag in så dom fixade, bromsarna fixade jag själv.

Jag har även bytt bakdäck 3 ggr i vinter (ja, kul med bakhjulsdrivet). Fick böter på 1200 kr för jag hade för lite mönsterdjup på mina gamla..

Min bil (en Volvo 740 GLT -88) drar i snitt 1,2 liter/milen så som jag kör.. när jag sladdat har den dragit 1,5 liter/milen..

Om jag inte köpt bilen, hade jag alltså sparat över 50 000 kr… på ett halvår! Det hade blivit en skön semester till Thailand.. Men säga vad man vill, jag har haft kul med min bil och buskört mycket därav reparationer, däckbyten och dyra tankningar 😉

Man lever bara en gång… enjoy the life 🙂

Svara

Johan mars 20, 2012 kl. 01:07

Jag glömde tillägga att jag betalar totalt runt 350 kr i skatt och försäkring varje månad.. så man spar en del pengar på att inte ha bil. Dock så är det ganska lyxigt att snabbt kunna förflytta sig.. Så om man värderar sin tid högt (vilket jag gör) så är bil ett bra alternativ.

Svara

Fredrik mars 20, 2012 kl. 08:29

Visst kan det vara roligt med bil och sladda runt. Dock är inte jag den typen. 🙂 Du ger en bra bild av vad det kostar att ha bil i din kommentar. Blir ju betydligt mer än vad man tror .

Svara

Johan mars 23, 2012 kl. 07:21

Ja, det är roligt för stunden men när man tänker på hur mycket de kostar så blir man nästan gråtfärdig..

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: