Skaffa fler inkomstkällor

skaffa fler inkomstkällorSom ni vet så är jag ett fan av att man har mer än en inkomstkälla. För att detta ska vara gångbart utan att man stressar ihjäl sig så är det en fördel om så stor del av dessa är passiva inkomster. Det handlar alltså inte om att ha 2-3 dagjobb som man springer mellan.

Jag har de senaste åren jobbat hårt på att bygga upp mina sidoinkomster, dels som en ekonomisk säkerhet men framförallt för att skapa frihet och möjlighet till svängrum i livet.

Det är däremot alltid intressant att skaffa fler inkomstkällor, fler bäckar som tillsammans utgör min å av inkomster. Idag kan man säga att jag har följande inkomstkällor:

  • Lön från arbete
  • Enskilda Firman
  • Aktieutdelningar
  • Räntekonton

Den första punkten, lön från arbete kommer förhoppningsvis växa med åren men är samtidigt den jag minst kan påverka. Enskilda firman har jag däremot betydligt större möjlighet till att påverka och öka, något som jag jobbar med nästan dagligen.

Aktieutdelningar är det lite si och så med när det kommer till att påverka. Jag kan ju köpa fler aktie och öka min utdelningsportfölj. Samtidigt så finns det yttre faktorer, exempelvis hur stor utdelning företagen väljer att ge ut, som jag inte kan påverka. Dock tror jag att denna post kommer växa med tiden och kanske utgöra min största inkomstkälla en vacker dag.

Räntekontot kan jag ju också påverka genom att öka kapitalet, men samtidigt så är denna post precis som utdelningarna beroende av andra inkomstkällor. Så dessa kan man säga växer med näring från andra inkomstkällor.

Vad kan man då skaffa för fler inkomstkällor? Ja, det finns väl egentligen oändligt med möjligheter. För egen del så har jag framförallt två stycken som jag kommer arbeta mot att skapa framöver.

Starta ett Fastighetsbolag

Ett av mina mål är att bygga upp ett fastighetsbolag där jag efter några år kommer kunna ha detta som ytterligare en inkomstkälla. Jag är alltså inte ute efter att köpa för att sedan sälja, utan snarare förädla och hyra ut dyrare över tiden.

Jag tror inte bara att detta är en bra inkomstkälla utan även en liten rolig syssla att pyssla och se över sitt fastighetsinnehav. Det här är hur som helst ett långsiktigt projekt.

Skriva en E-Bok

En annan sak som jag tror starkt på är att skriva böcker och sälja. Då snackar jag främst om e-böcker där man i princip kan automatisera hela processen från köp till leverans av boken. Detta passar väldigt bra in i mitt passiva inkomst koncept.

Jag har redan skrivit en e-bok som jag ger ut gratis på en av mina sidor, vilken har fått väldigt bra respons.

Dessa två tillskott av inkomster skulle göra sig väldigt bra i min inkomstportfölj. Som sagt, att diversifiera inkomstkällorna är nog aldrig en dum idé.

Vad har du för inkomstkällor?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: