Skapa inkomstkälla på under 60 minuter!

Nu gott folk tänkte jag berätta om hur jag bär mig åt för att på mindre än 60 minuter skapa en ny hemsida, men unikt innehåll som sedan bidrar med passiva inkomster vecka efter vecka, månad efter månad utan att jag sedan behöver göra något mer.

Börja med förarbetet

Precis som att man i matlagningsprogram på TV har förberett saker som ska in i ugnen så har jag till dessa sidor förberett ett tema till wordpress som jag enkelt exporterar via FTP klienten FileZilla. Temat jag använder mig av är en modifierad variant av Constructor theme där jag ändrat en massa i koden för att sidan ska bli mindre blogglik och mer lik en statisk MFA sida som vi är ute efter i detta fall. Detta tema är även optimerat så det blir så lite pyssel med onpage optimering som möjligt med nya sidor.

Följ sedan det enkla receptet

Observera att sidor jag talar om nu är rena MFA sidor, alltså sidor anpassade för AdSense reklam med unikt innehåll. Första gången jag satte upp denna typ av sida tog det timtal i och med att allt kodande skulle falla till sin rätt. Nu tar det som sagt mindre än 60 minuter och jag har satt upp ett gäng sånna här sidor på sistone. Nu kommer en liten punktlista som beskriver mitt tillvägagångssätt.

  1. Registrera lämplig domän och installera wordpress (ca 5 min)
  2. Installera färdiggjort tema samt nödvändiga tillägg, i mitt fall kör jag med Google XML-sitemap, All in one SEO, Contact form 7, Wp super cache (ca 5 min)
  3. Skriv innehåll till ca 3 sidor med 300 ord i varje (ca 40 min)
  4. Ordna med sista strukturen (menyer, sidfot, loga etc) samt ordna en inlänk samt anmäla sidan till 2-3 länkkataloger. (ca 10 min)

Total tid: 60 minuter!

På ungefär en timme kan man alltså skapa en välgjord hemsida som sedan kan tjäna pengar via AdSense. Att kunna skala upp verksamheten på detta sätt är det fina med internet och investeringen är inte större än 99 kr för domänen under ett år samt den lilla del av webbhotellet man utnyttjar.

Poängen med det här inlägget är inte att  jag är sjukt snabb och att det tar exakt 60 minuter utan snarare det faktum att det är så lätt att dubbla sina inkomstkällor genom att göra fler sidor på kort tid när man väl gjort ett par stycken. För att klara att göra den här typen av sida krävs det att sidan handlar om något som man kan väldigt bra och verkligen brinner för att skriva om. Annars krävs det mer tid för research av information. Men poängen med inlägget är ändå detsamma. Så skala upp era verksamheter nu vänner!

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 17 comments… read them below or add one }

Stefan Nilsson augusti 12, 2011 kl. 10:05

Problemet för min del är det som kommer härnäst – nämligen att bygga länkar så att jag kan placera mig bra i sökresultatet och därmed få besökare. Tyvärr är detta också den tråkiga biten tillsammans med att skriva texter kring ämnen jag egentligen inte är intresserad av. Just därför har jag skalat ner och fokuserar på ett fåtal projekt som läsarna självmant länkar till eftersom det är så bra information.

Svara

Fredrik augusti 13, 2011 kl. 06:15

Jag förstår hur du tänker och visst större sidor kommer ju säkerligen generera mer intäkter. Men dessa små MFA sidor är så väldans enkelt att sätta upp och lyckas man hitta små micronischer med låg konkurrens så är detta oftast en välkommen extrainkomst utan större arbetsinsats 🙂

Svara

Stefan Nilsson augusti 14, 2011 kl. 02:22

Kanske är det helt enkelt så att jag satsar på för svåra nischer? Sällan jag når topp 8 utan att bygga några länkar. Har du tid och lust får du gärna skriva ett inlägg med fokus på just länkbygge 🙂

Svara

Fredrik augusti 15, 2011 kl. 05:03

Jag tycker själv länkbygge är den svåra biten men ska försöka slänga ihop ett inlägg hur jag tänker och jobbar med länkar 🙂

Svara

Johan augusti 13, 2011 kl. 02:04

Du har inte lust att visa med en printscreen eller med en länk hur ditt tema ser ut? 🙂 Skulle vara kul att se.

Svara

Yasa augusti 14, 2011 kl. 03:10
Fredrik augusti 15, 2011 kl. 05:04

Precis där är temat, men som jag skriver så har jag ändrat en del i det så att man inte kan kommentera, mer anpassad footer osv.

Svara

Legendarisk augusti 13, 2011 kl. 06:10

Absolut det kan jag göra, får lägga upp det lite senare

Svara

Conny augusti 14, 2011 kl. 07:53

Intressant! Har du lust att länka till några sidor du gjort för exempel och inspiration?

Svara

Petter augusti 15, 2011 kl. 12:26

Spännande läsning.
Det går som sagt snabbare och snabbare att bygga MFA sajter.

Svara

Legendarisk augusti 15, 2011 kl. 04:21

PRecis, ju fler man gör och ju mer erfaren man blir desto snabbare går det 🙂

Svara

Tompa augusti 16, 2011 kl. 02:08

Bra och enkel guide! Forstar hur Stefan tanker dock med allt länkandet som behovs for att ranka bra..

Svara

Fredrik augusti 16, 2011 kl. 06:02

Jo länkning är en viktig bit men inte nödvändigt för att det ska bli en inkomstkälla. Dock är det ett måste om man vill ranka högre sen och tjäna ännu mer. Men det är en annan historia 😉

Svara

Seotjejen augusti 17, 2011 kl. 06:41

Kul guide! Håller dock med om att det kanske inte är bygget av sajten som tar tid, utan snarare länkbygget som kommer sen. Så är det för mig i alla fall! Men detta var en användbar guide oavsett, det tackar vi för! 🙂

Svara

Fredrik augusti 17, 2011 kl. 09:36

Visst är det så att länkbygget tar tid. Men kul att du gillade inlägget 🙂

Svara

Philip december 14, 2011 kl. 11:05

Ja, det är helt klart länkbygget som tar tid. Hade man bara sluppit att bygga länkar så kan man med lätthet pumpa ut 10-15 sidor i veckan.

Man får helt enkelt försöka skapa en så pass bra sida att folk länkar till den själva, men det är inte alls lätt! Jag tror inte att jag själv fått mer än 10 länkar via “naturlig” väg på alla de sidor jag driver.

Svara

Fredrik december 15, 2011 kl. 11:32

Visst är det så, länkbygge kan vara sjukt tidskrävande. Men det gäller att bita ihop och köra på 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: