Snabba upp laddningstiden för sidor

Något som inte bara är bra för sökresultaten utan framförallt ökar besöksupplevelsen är hastigheten på en sida. Insåg att jag varit alldeles för slarvig på den punkten och försökte genast bättra på några av mina befintliga sidors laddningstid. Det finns en rad saker som tar tid att ladda på en sida, felaktig kod, stora bilder osv. Som tur är verkar det även finnas bra lösningar på de flesta av dessa problem.

För att få en uppfattning om hur lång tid det tar för en sida att ladda kan man använda någon av webtjänsterna som mäter detta. En favorit hos mig själv är whichloadsfaster.com. Här kan man ställa två sidor mot varandra och se hur de skiljer sig åt i laddningstid. Ett perfekt sätt att jämföra din sida med en konkurrents i sökresultatet. Blev förvånad över att en av mina sidor var riktigt seg i jämförelse med de som låg strax ovanför i google.

Lösningen blev att jag fick ominstallera cache-pluginet som verkade ha slutat att fungera samt installera ett komprimeringsplugin för bilder. Inte helt säker på hur bra detta fungerar dock.

Nu sägs det att laddningstiden för sidan har relativt liten betydelse för placeringen i sökresultaten. Dock så tycker jag det är viktigare för helheltsintrycket av sidan och att besökarna inte ska behöva vänta i evigheter på att komma in på sidan. Anpassa sidan efter besökarna och inte bara google – det absolut viktigaste för att vara långvarig.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: