Snart kommer tomten

Den nionde december har precis börjat och självaste julafton närmar sig med stormsteg. December för mig är lite av en helig tid på året. En tid där man bryter vinterns mörker med ljus, gemenskap och en massa härligheter. För mig som student sedan dryga fyra år tillbaka så innebär december även en hektisk pluggperiod, två-tre veckor av intensivt studerande till sluttentorna innan det dryga månadslånga jullovet börjar. Här är det lätt att stressen och tentaångesten lätt tar över vilket jag som julmysare mer än allt vill undvika. Därför tänkte jag i detta inlägg tipsa alla julstressare om saker som kan få en att släppa stundens allvar och byta stressen mot lite härlig julkänsla istället.

Julradio.se
Mitt första tips faller på en personlig favorit hos mig. För er som inte sett det tidigare så finns det en radiokanal på internet som enbart spelar julmusik blandat med radioprat om allt vad julen kan tänkas innebära och det alla dygnets timmar! Adressen är julradio.se. Jag tror man har haft kanalen i snart tio år och vad som började som ett hobbyprojekt har nu blivit ganska stort. Du kan lyssna direkt i din webbläsare.

Betyg: LLLLL (5/5)


Glögg
För en sann julälskare som jag så är ett överdrivet glöggintag att gilla såhär under december. För min del så blir det blossas hederliga saftglögg (alkoholfri). Funkar perfekt att ta med sig i en termos till bibblan eller skolan/jobbet.

Betyg: LLLL (4/5)Julpynt
Det här är en given faktor för att höja julstämningen. Julpynta på ditt kontor/arbetsplats eller varför inte datorn. Lite härligt julpynt är alltid uppskattat att vila ögonen på när man kört fast med någon uppgift.

Betyg: LLLL (4/5)

Jag tycker det är viktigt att man inte stressar upp sig i onödan eller att man jobbar som en tok fram till den 23e och sen går julaftonsdagen hur snabbt som helst och man hinner inte njuta alls. Nej icke sa nicke. Hoppas jag lyckats sprida lite julglödje och att du inte stressar upp dig i onödan utan tar dig tid att koppla av lite nu och då.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 4 comments… read them below or add one }

Stefan Nilsson december 9, 2010 kl. 08:53

Vi har alltid julpyntat 19 dec (pga födelsedag) vilket resulterar i att man inte riktigt hinner tröttna på julen. I år ska jag även passa på att köpa apelsiner med nejlikor för att få fram den klassiska juldoften från unga dagar. På tal om glögg så testade jag nyligen Blossa vinglögg (10%) och det rekommenderas verkligen inte. Smakade som överdrivet spetsad glögg.

Passa även på att se Miracle on 34th Street som är en fantastisk julfilm med Richard Attenborough som jultomte. Rekommenderas varmt.

Svara

Fredrik december 9, 2010 kl. 09:57

Många brukar undra om inte jag “sliter ut” julen men än så länge har jag inte tröttnat^^. Har också hört att blossas vinglögg (antar att du menar årgångsglöggen) ska vara riktigt kass i år. Måste dock erkänna att jag inte riktigt lärt mig uppskatta vinglögg lika mycket som saftglögg 😛

Tack för filmtipset! Det ska jag kolla upp 🙂

Svara

Nabil december 9, 2010 kl. 11:25

Glögg <3

Svara

Fredrik december 9, 2010 kl. 12:42

Är bland det bästa med julen idd 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: