Starta en sidoverksamhet – Nyckeln till Ekonomiskt oberoende?

Som ni vet vid det här laget så jobbar jag heltid, samtidigt som jag har min internetverksamhet vid sidan av. Mitt företag startade jag redan för ca ett år sedan så anställningen kom efter. Jag är glad att jag har mitt företag vid sidan av. Dels så jobbar jag där med saker som jag verkligen älskar, att skapa webbsidor, att sprida kunskap och hela tiden lära mig nya saker. För nästan uteslutande så lär jag mig något nytt vid varje ny sida som jag skapar.

Kanske är det att man tjänar mer pengar genom att göra si eller så. Eller att det är bra att bygga e-postlistor för att ha en direkt länk till sina besökare. Varje nytt projekt bygger på min erfarenhet.

Även om det är sakerna som jag precis nämnt ovan som är de stora drivkrafterna, för utan dessa blir det svårt, så finns det en annan stor utmaning kring mitt företag – att bli ekonomiskt oberoende. Detta är något väldigt osvenskt, men likväl är det en spännande utmaning och resa. Jag är säker på att jag kommer nå mitt mål att bli ekonomiskt oberoende (vad det nu innebär) inom en överskådlig framtid, just pga mina sidoverksamheter.

På samma sätt tror jag att du precis som alla andra som lyckats kan bli ekonomiskt oberoende med hjälp av ett företag vid sidan om, likt den verksamhet jag bedriver. För jag är säker på att det inte handlar om tur, det handlar om vilja och att inte ge upp.

Jag har hållit på med projekt där jag jobbat stenhårt, 10 timmar om dagen i några veckor, lanserat för att sedan inse att det inte skulle hålla. Men istället för att lägga mig ner och tjura så har jag rest mig upp igen, jobbat från lite andra vinklar och många gånger så har det vänt precis då.

Precis som att Daniel Ek, grundaren av Spotify, lär ha fått nobben många gånger så gav han aldrig upp. Han vägrade ta ett nej för han visste hur bra tjänst han hade skapat. Och vi kan nog alla hålla med om att han hade rätt. Tur nog så gav han aldrig upp.

Hoppas du har hittat något att jobba med som du verkligen brinner för. Jag har i alla fall gjort det, gånger två. För jag älskar verkligen mitt jobb, samtidigt som jag älskar mitt företag. Och jag jobbar varje dag för att det sistnämnda ska göra min tid mer flexibel, så att man kan göra allt det där man drömmer om.

Jobbar du med något du brinner för? Dela gärna med dig i en kommentar.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 3 comments… read them below or add one }

Albin Stööp juli 19, 2012 kl. 08:44

Riktigt kul att se någon som jobbar precis som mig själv. Heltid, samtidigt som man har sidoprojekt – en kombination som snabbt bygger upp en förmögenhet.

Det ska bli spännande att få veta vad ditt stora sidoprojekt är, för det verkar som du håller det hemligt just nu? 🙂

Svara

Fredrik juli 19, 2012 kl. 09:27

Visst är det så Albin. Tror helt klart att man man bygga upp en förmögenhet på detta sätt. Samtidigt som man sprider sina tillgångar och inkomstkällor med för den delen :).

Har faktiskt både några eventuella stora offline projekt, samt några online. Men mycket ligger i startgroparna just nu 😉

Vi borde köra något onlineprojekt ihop framöver. Vore riktigt kul plus bra att dela våra kunskaper.

Svara

Albin Stööp juli 22, 2012 kl. 02:44

Kul att du har mycket i startgroparna, det är enligt mig den roligaste och mest kreativa fasen 🙂

Ja, det borde vi! Vi måste boka in en träff snart 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: