Tänk utanför boxen och Tjäna mer Pengar!

När man håller på med webbsidor som tjänar pengar via AdSense eller affiliatelänkar så har man förmodligen stött på en och annan standard för hur man ska placera, skriva eller göra för att tjäna optimalt med pengar. Självklart ligger det mycket sanning i detta med tanke på att de många gånger är uppbackat av en otrolig hög av statistik. Men bara för att en viss parameter talar om att du kommer tjäna mest pengar om du placerar annonsen här eller där så behöver det inte vara sant alla gånger. Dags att tänka utanför boxen ett tag!

 

Börja med små steg

När jag bygger en ny sida så utgår jag alltid från tidigare erfarenheter och statistik som säger att sidan borde tjäna mest pengar om man gör si eller så. Detta skulle kunna vara att man placerar AdSense annonser på ett visst ställe eller att man placerar Affiliatelänken så att den blir extra synlig. Exemplen är många. Genom att placera annonser och bygga sidan utifrån tidigare erfarenheter så har man ett riktigt bra utgångsläge, för det är ju svårt att jämför dina ändringar sen om du inte har något att jämföra med för just den sidan. En farlig sak i detta skede är att man nöjer sig här och utgår från att intäkterna nu är optimala. Men det är väldigt många gånger så inte är fallet!

Nu när vi har vår utgångsstruktur på sidan så är det dags att börja experimentera. Först och främst så är det viktigt att du endast ändrar en sak åt gången, för börjar du ändra flera parametrar samtidigt så kommer du få svårt att veta vilken det är som ger en viss effekt. En parameter skulle exempelvis vara att byta färg på AdSense länkarna eller att byta placering på dem. Men att göra båda två samtidigt är bortkastad tid. Genom att pröva sig fram i små steg så kommer du se åt vilket håll det bär beroende på vad du ändrar. Antingen så minskar intäkterna eller så ökar de!

Ha tålamod och samla tillräckligt med data

För varje ny metod som du testar är det viktigt att du ger det tid att verka. Ju mer data du får in desto mer tillförlitlig blir den. Därför ska man inte mixtra fram och tillbaka dagarna i ända för då har du ingen aning om det är tillfälligheter som gör det ena eller andra med dina intäkter.

Hur brukar du optimera intäkterna från dina sidor? Dela med dig i en kommentar!

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 6 comments… read them below or add one }

Johan december 20, 2011 kl. 11:11

Jag har hittat ett sätt som leder till att jag får många klick på min affiliatelänk. På 110 visningar så har jag fått 51 klick. Jag tycker det är ganska bra, rätta mig om jag har fel. Däremot så leder det tyvärr inte till så många sales, men det tror jag har att göra med att just den sidan jag pratar om nu säljer ganska dyra saker.

Svara

Fredrik december 20, 2011 kl. 01:26

Det måste jag säga är riktigt bra siffror! Nära 50%. Sen är det ju som du säger inte alltid man får lika många som konverterar till sales, men det i sig är ju en vetenskap 🙂

Svara

Daniel december 21, 2011 kl. 09:59

Min ringa erfarenhet säger mig att det även krävs att man har en viss nivå av trafik för att få statistiskt signifikant data. Om vi jämför med min sida som kanske har 100 besökare om dagen, så även om jag skulle ligga stadigt på 1 % CTR sju dagar i rad skulle det ändå inte ge mig ett säkert svar på hur en annons presterar.

Vad jag försöker säga är alltså att om man nu ska experimentera och samla data på sina annonser så kommer man få testa varje typ rätt länge om man inte har höga trafiknivåer. 🙂

Svara

Fredrik december 25, 2011 kl. 11:43

Visst är det så, gäller så klart att trafiken är stor för att det ska gå någorlunda snabbt. Men har man mindre trafik så får man ha betydligt mer tålamod om man vill ha ett bra resultat 🙂

Svara

Rasmus december 26, 2011 kl. 02:04

De flesta “experter” säger ju att adsense annonserna ska smälta in på sajten. Det ser både finare ut och inte så spammigt. Jag håller med. Men jag gjorde ett test under 1 månads tid då jag ersatte adsense annonserna med “skrikiga” färger.

Besökarna skulle helt enkelt inte kunna missa de underbara annonserna 😉

Resultatet ? Inkomsterna ökade med hela 43% från föregående månad ! Det hade jag dock inte gissat. Sen dess har jag experimenterat en del men jag har aldrig kommit upp i en lika stor inkomst som när jag hade de skrikiga färgerna.

Givetvis kör jag med dom idag. Man säger ju inte nej till mer pengar i plånboken.

Svara

Legendarisk december 27, 2011 kl. 09:17

Intressant där Rasmus för jag har också exempel på sidor där jag verkligen försökt få annonserna att sticka ut och jag har också då sett en rejäl ökning av intäkter.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: