Tar det längre tid att sälja bostaden nu?

På sistonde har det verkligen haglat med artiklar om hur bostadskraschen nu är här, hur priserna faller och objekten står osålda. Kan personligen tycka att det är en viss överdrift av media som utnyttjar de spänningar som varit och är på bostadsmarknaden. Det som nu kanske bara är säsongsjusteringar som alltid finns där men som kanske ligger en bit utanför marginalerna målar media upp som en krasch. Nej så enkelt är det givetvis inte.

Något som står för dörren nu är de skärpta reglerna kring amortering, något som regering vill få till för att få en rimlig nivå på folks skuldandel. Givetvis är detta rimligt men samtidigt är det långt ifrån alla som behöver styras och regleras på detta sätt. Så hur ska du då göra om du går i tankarna på att sälja din bostad? Jag börja med att ta reda på alla knep för att få ut så mycket värde som möjligt. Här hittar du exempelvis några bra guider om du ska köpa eller sälja din bostad. Många ganska enkla knep kan lyfta en visning rejält, så du vill gärna undvika de klassiska fallgroparna som kanske ger besökarna ett dåligt intryck.

Att försöka tajma bostadsmarknaden är givetvis riktigt svårt. Ungefär lika svårt som att tajma börsen, något som anses omöjligt av många. Istället gäller det att som sagt läsa på om knepen som gör att du kanske får ut lite mer när du säljer bostaden. Det behöver inte handla om att du ska totalrenovera ett badrum eller köket i sista stund, utan snarare om enkla och effektiva knep som gör att intrycket besökarna får blir något helt annat. Knepen är många och förvånansvärt stort antal av dessa är väldigt enkla och snabba att implementera. Så fundera inte för mycket kring om det är rätt läge eller inte. Det är viktigt att komma ihåg att bostaden primärt är något vi just bor i och inte till för att tjäna pengar åt oss.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: