Testar Annonsera på Facebook

Gokväll gott folk, har varit lite glest med inlägg på sistone. Därför tänkte jag ge er en liten uppdatering på vad som händer i mitt liv just nu och vilka saker jag jobbar på i firman. Jag skrev för ett tag sen ett inlägg om att balansera sin websiteportfölj för att inte bli för säsongsberoende. Inlägget handlade om att börja med höstens/vinterns projekt i god tid för att de ska vara klara till den säsongen. Med klara menar jag färdigställda med information och framförallt ranka bra hos Google. Nu är hösten här och därför fokuserar jag extra hårt på att bygga kring dessa sajter.

Fokuserar på några få projekt

För tillfället så är det främst två större projekt som jag lägger ner mest tid. Mycket av den här tiden går åt till att bygga länkar. Men jag satsar även på att bygga upp en community kring sidorna vilket i sin tur ska leda till två maillistor som sedan kommer kunna användas i bland annat affilaitesyfte.

Testat annonsera på Facebook

I och med detta har jag testat att annonsera på Facebook. Hade inga egentliga förväntningar kring detta utan ville främst se vad det kostade att få “likes” till sin sida. Har inte tillräckligt med data kring detta ännu för att dra några slutsatser men återkommer när jag vet mer. Kommer även satsa en del på adwords annonsering till vintern vilket jag tror kan vara väldigt framgångsrikt om man kombinerar det med affiliate sidor.

Spännande tid som företagare

För ganska snart ett år sedan startade jag min första sida. Ovetande om vad SEO var och innebar testade jag mig fram. Därefter har allt tagit en rasande fart och intäkterna har ökat stadigt nästan varje månad. Det roliga är också att många sidor som är “off season” just nu kommer vara ännu starkare när de väl kommer i säsong igen genom att de rankar bättre på deras viktigaste sökord.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 7 comments… read them below or add one }

websimon oktober 24, 2011 kl. 10:18

Jag har själv kört lite Fb annonsering utan att vara särskilt nöjd. Tycker inte att det är särskilt lätt att ringa in sin målgrupp genom den information som hos facebook. Kanske att det hade varit lättare om man verkat inom ett område som är tydligt kopplat till de intressen som folk “pratar om” på fejan. Men ännu har jag inte gett upp det 😉

Svara

Fredrik oktober 25, 2011 kl. 09:20

Är lite den känslan jag fått också. Konverteringen har hittils varit sjukt dålig. Men samtidigt gör stora volymer att det blir en del klick ändå och som tur är betalar man ju bara för klick och inte views.

Svara

Michael Widinghoff oktober 26, 2011 kl. 10:51

Hej.
Hittade till din blogg ganska nyligen och gillar den skarpt. Så inspirerande att jag själv precis gjort http://www.smartimport.net (första i en serie idéer jag har). Är helt ny vad gäller SEO men får man fråga dig om tips och råd? Har försökt lägga in bra sökord lite här och var men har hört att google kan banna en om man går till överdrift?

Tack för inspirationen
/Micke

Svara

Fredrik oktober 30, 2011 kl. 03:24

Kul att du gillar sidan Michael!
Skulle inte påstå att jag är den vassaste källan till SEO där ute även om du kan ta del av en hel del saker jag lärt mig här på bloggen. Har skrivit lite inlägg som du hittar i just SEO kategorin. Anser inte att man behöver vara någon SEO expert för att kunna tjäna pengar på internet. Det viktiga är att man har koll på grunderna och vad man bör undvika för att bli straffad, men det är oftast saker man lärt sig längs vägens gång.

Vad jag erfarit hittils så kan för kraftigt länkbyggande i ett tidigt stadie leda till att man blir bakslungad i sökresultaten. Men som sagt, gäller att testa sig fram och känna efter. Mitt bästa tips är att hellre bygga långsammare och låta det ta tid, än att stressa på och riskera bli straffad.

Lycka till med din sida!

Svara

Yasa oktober 30, 2011 kl. 01:00

Jag har också tänkt på att annonsera på facebook. Men nu när man läser det du skriver samt Simons kommentar så får man tänka om på nytt. Man kanske borde satsa på AdWords? Det kostar. Men det gör ju SEO också.

Återkom gärna på mail eller något om du inte kommer att skriva ett blogginlägg om hur dina AdWords kampanjer gått. Väldigt intresserad av det.

Svara

Fredrik oktober 30, 2011 kl. 03:25

Kommer ett inlägg om Adwords kampanjen inom en snart framtid 🙂

Svara

Yasa oktober 31, 2011 kl. 01:45

Jättebra. Ser fram emot inlägget redan nu. Fast jag lär ju kanske starta en eller flera AdWords kampanjer innan ditt inlägg kommer, med mitt tålamod. Men vi får se hur det slutar 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: