Tjäna 500 kr i månaden med AdSense!

En femhundring extra i månaden är nog uppskattat hos de flesta. Lyckas man dessutom få den utan att behöva göra speciellt mycket så är det ännu bättre. Välkommen till Google AdSense!

När man som jag och många andra bygger hemsidor, skriver innehåll, optimerar och sedan slänger in lite Google reklam så krävs det initialt ganska mycket jobb – allt beroende på hur omfattande sidan är. Men när allt sedan är klart och man har sin sida som kanske lockar ett femtiotal besökare om dagen så händer ibland något magiskt. Det börjar trilla in pengar och man får möda för allt arbete och slit!

Vad krävs egentligen för att man ska tjäna 500 kr extra i månaden på detta sätt? Inte speciellt mycket om du frågar mig. En månad har i snitt 30 dagar. Detta innebär att du lär dra in runt 17 kr om dagen. Nu börjar man förstå att det inte är en omöjlighet. Man ska dock ha klart för sig att det är långt ifrån enkelt och självklart att sidan drar in några pengar överhuvudtaget.

Nu tänkte jag ge några tips till alla er som hoppas tjäna lite Google-stålar via era sidor.

  • Besökarvänlig design – Sidan ska se proffsig ut och framförallt inte se spammig ut. Du vill ge ett bra intryck och just detta första intrycket är det som får besökarna att komma tillbaka och sprida din sida naturligt.
  • Bra innehåll – Detta är kanske det allra viktigaste. Du vill skapa ett mervärde för besökaren och vill du ha något som håller dag efter dag så gäller det att ha välskrivet innehåll som faktiskt ger något till den som läser det.
  • SEO – Google är din vän och du vill ju självklart hamna bra i sökresultaten för att locka besökare. Ett tips här är att inte försöka optimera mot de svåraste och mest konkurrensutsatta orden i början. Ta något lite lättare och försök få trafik till sidan.
  • Placering av reklam – Det här i sig är en hel vetenskap. Hur man ska placera sina annonser för att få bäst konvertering. Här gäller det att prova sig fram och inte vara rädd för att experimentera.
  • Tålamod – Rom byggdes inte på en dag. Du måste ha tålamod om du tänker ge dig in i den här branschen annars riskerar du att bli kortvarig. Din sida kommer med all säkerhet åka upp och ner i sökresultatet. Detsamma med dina intäkter. Låt det ta sin tid innan allt stabiliserar sig.
  • Var analytisk – Håll koll på din sida och hur besökarna verkar bete sig. Tänker inte gå djupare i det här inlägget mer än att du bör använda Google Analytics eller liknande för att se hur folk hittar till din sida.

Sist men inte minst bör du alltid skriva om sådant som intresserar dig. Det blir både roligare för dig och säkerligen ett bättre resultat. Läs gärna inlägget Vad är din Edge? som tar upp varför man ska skriva om det som intresserar en och inte sådant som får en att somna framför dataskärmen.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 29 comments… read them below or add one }

Kimppa januari 11, 2011 kl. 12:49

Hej!

Inspirerande och bra läsning! 🙂

Jobbar nu med en egen affiliate-hemsida efter att ha läst Nabils blogg! Det handlar om ett problem jag och många andra har, och det finns inte så stor konkurrens (2-3 sidor) som jag har som mål att gå om tills sommaren kommer.

Skriver alla artiklar själv vilket något som tar väldigt mycket tid då jag inte är så van vid att skriva på svenska, och allt innehåll är byggt av mig i HTML/CSS 🙂

Svara

Fredrik januari 11, 2011 kl. 02:08

Kul att du gillade inlägget!

Intressant med din sida, det gäller att ha tålamod och sommaren verkar ju vara ett bra mål. Lycka till med din sida 🙂

Svara

Nabil januari 11, 2011 kl. 03:56

Det där med att placera reklam rätt är så pass viktigt att det nu finns hela Wordpress-teamn utformade enbart för det ^^

Svara

Fredrik januari 11, 2011 kl. 04:36

Precis, underlättar mkt om det tema man använder är anpassat till adsense 🙂

Svara

Johan januari 11, 2011 kl. 11:27

Känner igen delar av det här inlägget.. läst det någon annan stans förut känns det som!

Vad tycker du man ska göra? Ska man koda egna sidor i HTML + CSS eller ska man köra på wordpress? Vi säger att sidan har runt tio sidor med 200-500 ord på varje sida.

Svara

Fredrik januari 12, 2011 kl. 07:51

Jag säger så här. Varför ska man koda från grunden när det finns folk som redan har gjort jobbet i wordpress? 😉

Det är isåfall bättre att man lär sig hur WP fungerar och kan ändra i koden där. Istället kan man lägga tid på att skriva Content vilket i slutändan är det som genererar pengar

Svara

Herr K januari 18, 2011 kl. 07:46

För egen del som hårt slitande nybörjare (under 2010) så måste jag säga att alla timmar av skrivande och optimerande definitivt har börjat betala av sig. Jag lade ner ett antal dagar på att producera bra texter till en av mina sajter, har utfört seo på den samt skaffat inlänkar för att nu ligga topp tre på flera sökord. Sajten genererar en nätt summa dagligen, och känns verkligen som den betalar av sig 🙂

Så ja, är man målmedveten och fokuserar på bra innehåll så betalar det sig i slutändan!

Svara

Fredrik januari 18, 2011 kl. 08:15

Kul att det rullar på!
Håller med, det gäller att arbeta målmedvetet och även förstå att vissa saker i denna bransch tar sin lilla tid. Men när stålarna väl börjar trilla in så känns det ju riktigt fint 😉

Svara

Bloggbyte.se januari 19, 2011 kl. 03:52

Lägg till en nolla så börjar det bli lite intressant iaf 🙂 Annars finns det väl enklare, snabbare och mer givande sätt att tjäna en femhundring på.

Svara

Fredrik januari 19, 2011 kl. 05:47

Med en nolla så blir det helt klart mer intressant. Men många bäckar små som man brukar säga. Och hela poängen med det här sättet är ju att det blir en passiv inkomst, eller semi-passiv. Har du något enklare sätt att tjäna en femhundring passivt månad efter månad får du gärna dela med dig 😉

Svara

Speldator.nu februari 27, 2011 kl. 03:17

Bra och inspirerande inlägg. Många bäckar små kan gör att det blir mycket. Bygger man en 10 tal sidor som man tjänar mellan 50 – 500 kr på i månaden så är det alltid något.

Framförallt också för oss som exempelvis jobbar med sökmotoroptimering eller på en webbyrå eller något liknande då det även är jäkligt givande — man lär sig alltid något nytt varje gång och man förstår sig på google och vad som krävs för att du skall placera bra. Sen lär man sig också hur man får besökare intresserade utav sitt innehåll mm.

Så om det inte är för pengarnas skull tycker jag man skall skapa en sida för lärdoms skull. Sen är det jävligt roligt också att hålla på med!

Svara

Fredrik februari 27, 2011 kl. 06:07

För egen del så är pengar egentligen en bonus för något som jag älskar att göra. Och det är väldigt bra för motivationen då man ser att det faktiskt ger något rent ekonomiskt att hålla på med detta.

Svara

Speldator.nu februari 27, 2011 kl. 10:01

En fråga, hade du inte kunnat skriva ett inlägg med ett riktigt exempel? Ex. en affe sida du gjort, hur mycket du tjänar på den sidan via google adds eller andra affe nätverk? Du behöver inte ta någon av dina stora utan bara visa hur det fungerar — tror det hade varit ett riktigt inspirerande inlägg och som många hade fått nytta av och många hade länkat till.. Jag själv hade gärna velat läsa om en annans projekt. Framförallt för folk som precis börjar med detta, hur det går till och hur du faktiskt tjänar lite pengar på en sida varje månad..

Svara

Fredrik februari 28, 2011 kl. 12:08

Det är lite tveäggat när det kommer till egna projekt. Vissa saker vill man helt enkelt inte dela med sig av rent affärsmässigt och man kan heller inte skylta hur som helst med CPC via AdSense osv.

Men ska helt klart köra ett eget exempel framöver. Kommer eventuellt bli som en serie där man kan följa hur det går för sidan.

Svara

Speldator.nu februari 28, 2011 kl. 12:45

Då var din blogg tillagd i mitt RSS flöde 🙂

Svara

Keyword Tool mars 6, 2011 kl. 05:17

Samma här! Otroligt intressant blogg!

Vänligen,
Fredrik Näs

Svara

Fredrik mars 6, 2011 kl. 08:58

Kul att du gillar den Fredrik 🙂

Svara

Fredrik februari 28, 2011 kl. 12:49

Kul att höra! 🙂

Svara

Fredrik Näs mars 6, 2011 kl. 08:26

Drömmen är ju att hitta den heliga treenigheten en sida med hög cpc, massor av trafik men få sidor lokalt i serp:en som har sökordet intitle.

Sökandet fortsätter varje dag!

Visst hade det varit fint om alla ens sidor genererade klick för ett minimum av 500kr/mån?

Vänligen,
Fredrik Näs

Svara

Fredrik mars 6, 2011 kl. 08:50

Du har rätt Fredrik. Det är mycket som ska klicka för att man ska ens dra in några pengar alls. Och de tre faktorerna du nämner, lyckas man hitta en nisch där dessa stämmer in borde man kunna tjäna en hel del.

Svara

Rasmus / betalda undersökningar mars 15, 2011 kl. 04:03

Mitt “stora” mål med adsense är att tjäna runt 2000 kr varje månad och just nu rullar det på väldigt bra. Först och främst försöker jag marknadsföra olika affiliate produkter och tjäna pengar på detta vis, men jag har märkt att adsense börjar gå bättre och bättre.

Ligger stadigt på mellan 30-60 kronor varje dag och det är bra anser jag. Men vill gärna upp i 70 kr varje dag och det kommer att ske inom snar framtid 🙂

Tack för ett bra adsense inlägg, känns som man har läst allt redan men ändå slutar man inte att lära sig. Perfekt !

Svara

Fredrik mars 15, 2011 kl. 08:31

2000 kr varje månad är ju inte alls fel. Och det underbara med det hela är ju att det är så skalbart. Du kan ha 10 sidor som drar in 500 kr var i månaden och du kan med lite tid fixxa 20 eller 30 eller 100 till :). Nu är det långt ifrån alla som tjänar så men ändå.

Hur många sidor har du nu som regelbundet tjänar pengar via adsense?

Svara

Niklas april 11, 2011 kl. 03:47

Bra artikel! Fick mig även ett gott skratt:
“Det börjar trilla in pengar och man får möda för allt arbete och slit!”

😀

Svara

Fredrik april 11, 2011 kl. 04:27

Kul att du gillar inlägget! 🙂

Svara

Tysk Bilimport april 27, 2011 kl. 05:07

AdSense är toppen. Din artikel med. Tycker att du förklara gansa bra, även om trögosar som jag har lite svårt att fatta så gick det in i skallen nu!

Svara

Rasmus november 23, 2011 kl. 05:24

Just nu har jag 4 olika sajter som jag har placerat adsense annonser på. Samtliga sidor drar in mellan 500-1200 kr varje månad så månadslönen blir riktigt fin 🙂

Jag har inga planer på att utveckla fler sajter. Ska istället jobba stenhårt med dessa 4 sidor för att öka adsense intäkterna till runt 1500-2000 per sajt varje månad. Det tar lång tid att skapa nya adsense sidor hela tiden så jag anser det vara smartare att optimera lite äldre sajter och även skapa mer innehåll.

Det blir lite slit men skam den som ger sig.

Svara

Fredrik december 6, 2011 kl. 09:56

Kul att du lyckats så bra! En sajt som drar in 2k+ per månad är verkligen inte fy skam.

Svara

Mike januari 14, 2015 kl. 12:35

Fyra år senare…. Är det fortfarande adsense som gäller för att tjäna några pengar eller finns det bättre alternativ? Många pratar ju om att ersättningarna minskat avsevärt, men de har kanske frl?

Och vilken bransch är den som betalar sig bäst?

Svara

Fredrik januari 23, 2015 kl. 03:19

Hej!
No är Adsense aktuellt fortfarande. Konkurrensen har givetvis ökat men det har antalet annonsörer med så det finns massor av pengar i den branschen!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: