Tjäna mer genom att Höja din Lägstanivå!

När man tittar på hur olika folk presterar kan det vid en första anblick vara lätt att tro att personen med den högsta toppnivån, alltså den person som får allra mest gjort på bästa tänkbara sätt när den är i sitt så kallade flow, är den som får det bästa resultat och tjänar mest pengar. Jag är villig att säga att så inte alltid är fallet, framförallt inte om man ser över en längre period vilket borde vara intressant när man talar om intjäningsförmåga. Snarare är det personen som har jämnast prestationsförmåga i bra som dåliga tider den som tjänar mest i längden, framförallt om hela kurvan är skjuten uppåt, alltså en person som har hög toppnivå men samtidigt hög lägstanivå! Därför bör du jobba med att höja din lägstanivå om du vill bli en vinnare i längden.

Analysera din prestationskurva

Det enklaste är att se till sig själv och hur man reagerar i olika faser. Ta som exempel en period av fallande intäkter från dina AdSense sidor. För många blir detta en riktig motivationsdödare, något som får en att prestera betydligt sämre. Det man istället borde göra är att analysera situationen och se hur man kan förbättra läget.

Kanske har det med säsongen att göra och då att dina sidor bara är aktuella under säsongen som var och nu börjar sjunka. En direkt åtgärd till det är att skapa sidor som blir aktuella för andra säsonger som dina nu inte täcker upp. Genom att skapa fler sidor även när intäkterna faller och allt känns tråkigt så skapar du en hävarm när det väl vänder. Det kommer med andra ord gå betydligt snabbare upp när du varit nere på botten och vänt.

 

Fokusera på det långsiktiga resultatet

Ett annat sätt att hålla motivationen uppe även i dåliga tider och höja sin prestationsförmåga där är att hålla fokus på de långsiktiga resultaten. Att maniskt följa AdSense intäkterna dag för dag och se varje dag som ett nederlag eller en superdag är inte speciellt bra. Kolla över längre perioder, se vart trenden är påväg.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 2 comments… read them below or add one }

Yasa augusti 27, 2011 kl. 11:02

Bra sammanfattning. Man behöver att bli påmind av sig själv, att kolla över långsiktiga perioder. Att kolla på mina inkomster på AdSense idag och imorgon är ingenting som hjälper mig att se hur det har sett ut i överlag.

Svara

Fredrik augusti 27, 2011 kl. 12:57

Precis Yasa, blir snarare som en ful ovana som tar en massa tid.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: