Två Drakar berättar om hur de skapade sina Miljardimperium!

Här om veckan fick jag hem två nya böcker i brevlådan. Kände att det var dags att fylla på motivationsförrådet samtidigt som jag tog chansen att lära mig av personer som redan kommit till det ekonomiska plan jag drömmer om. Därför slog jag till på Duncan Bannatynes bok Anyone Can do It samt Peter Jones Tycoon. Båda dessa herrar har gått från mer eller mindre fattiga förhållanden och byggt upp sina egna affärsimperium som sträcker sig från träningsanläggningar till mediahus. De har båda även medverkat i Dragon’s Den vilket är den amerikanska motsvarigheten samt föregångarna till svenska Draknästet.

Två inspirerande biografier

Även om båda Peter Jones och Duncan Bannatyne är välkända personer så är deras böcker betydligt mindre kända, i alla fall här i Sverige. För att ge en liten inblick i böckerna tänkte jag skriva några rader om respektive bok.

Tycoon är en blandning mellan Peters egna berätterlser samtidigt som det är mycket rakt på sak och tips på hur du lyckas bygga ditt egna affärsimperium. Som 16 åring startade Peter sitt första företag och i mitten av sina 20 hade han byggt upp ett framgångsrikt dataföretag. Han hade allt, pengar, tjej bilar. Men pga några affärsmässiga misstag raserades allt på väldigt kort tid. Många hade här deppat ner sig och förmodligen aldrig kommit igen. Men inte Peter Jones, istället kom han igen och startade fler lönsamma företag. Här får du verkligen se att inget är omöjligt så länge du tror på dig själv och vet vad du vill!

Anyone Can do It är en mer renodlad biografi där man får följa Duncans liv från att ha vuxit upp i en fattig familj med många syskon där man aldrig hade råd med cyklar, glass eller det som de andra barnen fick. Redan som ung bestämde sig Duncan att han inte skulle ha samma ekonomiska press som hans föräldrar hade. I den här mycket inspirerande boken får man följa hans resa från fattiga förhållanden till ett stort affärsimperium.

Läs böckerna och få inspiration!

Budskapen i båda dessa böcker är ganska lika. Alla kan göra det! Du kan precis som att de kunde. Känner du ibland det minsta tvivlet så kan jag varmt rekommendera att läsa antingen båda eller någon av dessa böcker.

Anyone Can do It
Tycoon

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 2 comments… read them below or add one }

Dragon's Den februari 4, 2012 kl. 04:38

Den amerikanska motsvarigheten heter Shark Tank och är usel i jämförelse med brittiska Dragon’s Den där Duncan och Peter medverkar. Föregångare till båda är en japansk tv-serie.

Svara

Fredrik februari 5, 2012 kl. 11:45

Du har rätt! En liten miss av mig, det ska givetvis stå den brittiska varianten och även den är en föregångare till svenska draknästet har jag för mig. Tycker inte heller att amerikanska draknästet är speciellt bra.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: