Uppdatering kring mina webbprojekt

Tänkte det kunde vara dags att ge en liten uppdatering kring min webbverksamhet, så kommer därför sammanfatta några händelser samt mina tankar kring hur jag kommer arbeta framöver.

Jag är otroligt nöjd med förra årets resultat, även om jag inte tycker att jag lagt ner särskilt mycket tid på verksamheten.

Något som jag tycker har ändrats en hel del sen jag började bygga hemsidor, är att det krävs betydligt mer av en sida idag för att Google ska gilla den och placera den högt i resultatet. Jag har alltid satsat på kvalitativa sidor som ger något till sina besökare i första hand och har därför aldrig använt några automatiserade verktyg för att skapa innehåll eller så.

Och som jag har varit inne på många gånger tidigare så kräver alla hemsidor sin lilla omsorg, oavsett hur små de är.

Man måste uppdatera plugins, fylla på med bra innehåll samt bygga länkar.

Kraven på bra länkar är dessutom betydligt högre efter Googles alla pingvindanser och blickar man framåt så tror åtminstone jag att det blir mer och mer kvalitet som gäller, det är ju iof självklart med tanke på att Google vill att sin produkt, sökresultatet, ska vara så bra som möjligt.

För min del så innebär det att jag enbart försöker hitta få länkar som verkligen är relevanta för mina sidor. Det kanske inte är det mest optimala SEO mässigt men för min del handlar det om att bygga sidor som tjänar pengar även om 2 år och inte bara nästa vecka.

Så hela tänket med att bygga starka, kvalitativa sidor, både innehållsmässigt och länkmässigt innebär att jag nu satsar helhjärtat på ett fåtal större sidor.

Dessa fylls med välskriver innehåll och ska byggas långsiktigt.

Samtidigt så ploppar det upp nya idéer på sidor nästan varje dag och själva uppstarten av projekt är något jag verkligen älskar.

Men det gäller att fokusera tiden på rätt saker och i mitt fall blir det på dessa sajter.

Håller just nu på att läsa Seth Godins bok ”The Dip” som i korta drag handlar om att ta sig förbi dippen som alltid kommer om man ska lyckas bli bäst. Har läst lite drygt halva boken och det har redan fått mig att tänka i lite nya banor.

Jag vet själv med mig att jag många gånger byggt en sida, jag lägger ner väldigt mycket kärlek och tid den första tiden genom att skriva bra innehåll och locka länkar.

Men när den sedan ”mättats” händer det allt för ofta att jag låter projektet flyta fritt, för att istället fokusera på någon av de 100 nya ideerna jag fått. Hur det än är så tenderar sidor att växa snabbt i början för att sedan avta i tillväxt och någon form av stiltje träder in.

I The Dip så berättar Seth Godin om hur man måste fokusera allt på något, istället för att dela upp sitt fokus på fler mindre saker och sedan klara sig genom dippen för att man verkligen ska bli nummer ett. Och det är precis så för mig. Jag får sidorna att tjäna bra, men jag är inte störst! Jag känner att jag har många sidor som är bra och kanske bra över medel inom sin respektive nisch, men om jag istället försöker få någon av dessa sidor att bli nummer ett, hur bra skulle de då tjäna?

Nu kommer jag försöka bli störst med några av mina projekt. Fortsätta kämpa även om resultaten inte kommer lika snabbt efter ett tag. Samtidigt kommer jag försöka tänka ännu mer hur jag kan skapa värde för besökarna.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 7 comments… read them below or add one }

Robin februari 13, 2013 kl. 03:28

Intressant att läsa om hur du tänker kring dina projekt! Samtidigt som man givetvis måste bygga upp något som är framtidssäkert så vill ju ändå se resultat så snabbt som möjligt. Tror dock att du är inne på rätt tankebana med hellre skaffa få men relevanta länkar.

Svara

Fredrik februari 13, 2013 kl. 04:48

Ja det känns i alla fall som det är rätt för min del. 🙂

Hur går det för dina projekt?

Svara

Robin februari 14, 2013 kl. 02:41

Jodå det går framåt. Är dock inte så beroende av att få in alla kunder via hemsidan då vi får mycket via referenser. Självklart jobbar vi dock för att få upp våra webbplatser på för oss viktiga sökord och vi har en långsiktig plan för detta. Prioritet nr 1 är dock givetvis kundernas webbplatser.

Svara

Tomas februari 15, 2013 kl. 02:58

Hej och tack för en väldigt läsvärd blogg!

Du inspirerade mig till att försöka bygga en websajt. Väldigt kul än så länge men mycket jobb kvar! Har dessutom redan flera idéer till fler projekt.

Har inte registrerat någon firma eller bolag för detta ändamål eftersom jag precis startat. Hur rekommenderar du att jag gör? Köra på utan firma/bolag till jag ser om det fungerar, starta enskild firma, eller slå på stort och köra på AB direkt?

Tacksam för dina synpunkter!

Svara

Fredrik februari 15, 2013 kl. 03:41

Hej Tomas och tack för de fina orden!
Roligt att du startat en egen sida.

Jag älskar hela biten kring att driva bolag så för min del skulle jag gjort det på en gång. Rent ekonomiskt så är det kanske inte ett måste till en början, men ska du ändå göra det framöver kan du lika gärna börja nu på en gång.

Har du något jobb vid sidan av, i såfall är AB det bästa då du där kan spara pengar på ett enklare sätt jämfört med en EF. Så har du 50k för att starta ett AB så skulle jag gjort det.

Ett tips är att kika in på verksamt.se där du kan läsa och ansöka om att regga ett bolag. Där står väldigt mycket bra 🙂

Lycka till med dina sidor!

Svara

Jimmy april 24, 2013 kl. 03:38

Hej
Dags för ett nytt inlägg snart:)

Svara

Fredrik april 29, 2013 kl. 08:21

Hej, det är några på gång! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: